Közösen búgatják a tüntetésen az ellenzéket akik anarchista jelekkel vonultak és Áder-bábút is akasztottak – fotók

A Facebookon az „Országos tüntetés a rabszolgatörvények ellen” címmel meghirdetett demonstrációhoz ellenzéki pártok, szakszervezetek és civil szervezetek csatlakoztak.

Az index néhány 2000-2500 emberről ír.

Bár a mai tüntetésbe mindent beleadtak az ellenzéki pártok, és az őket támogató balliberális propaganda média – hetek óta hirdették, megmozgatták minden megmaradt szimpatizánsukat- , mégsem sikerült sem nagy tömeget, sem forradalmi hangulatot teremteni a mai demonstráción – írja az Origo.

Soros médiumai ma percenként harsogták, hogy mennyire érdemes kimenni. De nem sokan hallgattak rájuk. Viszont egy dolog innentől kezdve teljesen nyilvánvaló: a sorosista ellenzék most már minden álca, és palástolás nélkül egy masszává olvadt, nem jelent sem Gyurcsány, sem a jobbikosok múltja (és persze jelene sem) visszatartó erőt. Az ellenzéki pártok ezzel végleg elindultak a közös szakadékba zuhanás útján.

Tehát teljes az idill, látható a teljes ellenzéki oldal elkeseredett önmeghasonulása, önképvesztése, és egy utolsó, közös roham a mostani, teljességgel alkalmatlan ellenzék megsemmisülés felé vezető rögös útján.

A teljes ellenzék szemszögéből végzetes kudarc a mai nap. Mert most tényleg mindent beletettek,

  • mindenkit összekürtöltek,
  • a balliberális demagóg sajtójukkal felvértezve és támogatva igyekezték feltüzelni az embereket,
  • hetek óta szervezkedtek,
  • Soros és Alinsky bevált módszereit akarták adaptálni Magyarországra,
  • az MTVA-ban pedig igyekeztek mártírokat generálni, de még sem sikerült valódi tömeget felmutatni.

Elindult szombat délután a kormányellenes tüntetés a fővárosi Hősök teréről az Andrássy úton keresztül a Kossuth tér felé.

A menet elején a Magyar Szakszervezeti Szövetség molinóját vitték, amellyel a munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakoznak. De az anarchista aktivisták is támogatták  a sztrájkot:

A többi között „nem leszünk rabszolgák” és „fideszmaffia” rigmusokat skandáló tüntetők a Hősök tere közepét töltötték meg az indulás előtt.

„Szeretném, ha az elején közösen búgnánk” – mondta a magát a vonuló tömeg első szórakoztatójaként aposztrofáló Párbeszéd-szóvivő, Barabás Richárd, majd ígéretéhez híven megbúgatta az egybegyűlteket.

Búgás közben sikerült egy Ádert akasztaniuk is, vagy legalábbis valamilyen bajszos figurát:

A menetben a munkavállalói érdekképviseletek mellett az MSZP, a Jobbik, az LMP és a DK pártzászlói, valamint roma és árpádsávos lobogók láthatók.

A Kossuth téren a meghirdetett program szerint több mint 15-en szólalnak fel: az összes parlamenti ellenzéki párt, több szakszervezet, valamint egyesületek egy-egy képviselője.

FRISS: Országos demonstrációt, sztrájkot hirdettek szakszervezetek : Erről bővebben itt lehet olvasni: A “SZRTÁJK”ot még nem sikerült leírniuk, de útlezárásokat már jelentettek be a szakszervezetek 

Vonulás közben az ELÉG Facebook-oldal fotómontázsa tanúsága szerint ismét rongáltak a tüntetők:

A Momentum, minisztériumok épületeit matricázták le:

Valakinek szilveszteri rakétát lőtt ki a parlamentre. Nem csoda ha odabent mindenre felkészültek. Tűzoltóslagok az Országház folyosóján:

A tüntetők rövid időre lezárták a Margit hídat

Miután véget ért a tüntetés Kossuth téren, pár tucat tüntető elindult a Margit híd felé, hogy lezárja azt. Azonban a zebrára érve a jelentős túlerőben lévő rendőrök leszorították őket. Igazoltatták őket, majd ezután feloszlott a spontán társaság. Ezzel a mai tüntetés hivatalosan is véget ért.

Most is ment az”élőzés”

A tüntetésről  egyébként a legtöbb ellenzéki képviselő bejelentkezett Facebook-oldalán képpel vagy élő videóval, így Gyurcsány Ferenc, Ujhelyi István szoci EP-képviselő vagy az önleleplezések királynője, Bősz Anett.

Szél Bernadett például azzal dicsekedett, hogy ő ma a nemzetközi sajtóban bontakozhatott ki a tüntetést megelőzően. Bejegyzéséhez nem mulasztotta el odabiggyeszteni az ellenzéki oldal alpáriságát igazoló billogot sem: o1g.

Bősz Anett számos videóval és fotóval is hírt adott magáról: “Tüntetés előtt a nemzetközi médiáé volt a napom. De most irány az utca! ”

Az alábbi fotó alapján kizárhatjuk, hogy a Magyar Liberális Párt teljes tagsága felvonult, hiszen nem lehet nem észrevenni Fodor Gábor fájó hiányát például.

Együtt vonult Horváth Csaba, a szocik főpolgármester-jelöltje és Karácsony Gergely, aki nemrég szintén bejelentkezett jelöltként a posztra. A szoci jelölt egyébként Facebook-oldalán számtalan szelfivel örvendeztette meg követőit a mai ellenzéki tüntikézésről.

Ha már szocik, Szanyi kapitány is a tüntetők között vonult kipirult arccal, örökké vidáman, de szerényen csak pártelnöke mögé húzódva:

Karácsony Gergely népszerű szelfipartner volt, a Szanyi kapitány fotóján száját tátó Szabó Tímea is megosztott egy közös képet Karácsonyal és Jávor Benedek EP-képviselőjükkel. Láthatóan nagyon jó volt az ő hangulatuk is.

A Kossuth térről jelentkezett a legbátrabb Vadai Ágnes is, aki most sem félt magáról tökéletesen előnytelen fotót megosztani közösségi oldalán. A mindig bájos képviselőasszonyt párttársai veszik körül a megkapó felvételen.

A Jobbik gondoskodott a szórakoztató tartalomról: Sneider Tamás talán héliumos lufiba szippantott bejelentkezése előtt a nagyobb hatásosság reményében, vagy csak valamilyen hangtorzulás áldozata lett, mindenesetre egyedire sikeredett a Jobbik élőzése:

Mesterházy Attila vidéken tartja a frontot, és igazi gigatüntetésnek lehetett a részese. Büszkén írta meg Facebook-oldalán, hogy négyszáz fős a tapolcai demonstráció.