Közönséges nátha vírus pusztította ki a rákot a betegek szervezetében: a jövő rákgyógyszere a küszöbön

Az eredményeken egyértelműen meglepődtek még az orvosok is. Lehet, hogy a rák ellenszere végig ott volt a szemünk előtt?

Most talán tényleg forradalmi változások előtt állunk?

Könnyen lehet, hogy a rák ellenszerét a közönséges nátha vírusában kell keresni. A jövő pedig egyértelműen a vírusokkal való harcban rejlik.

Egyes vírusokat ugyanis képesek lehetünk a jó cél érdekében a szervezet szolgálatába állítani.

Egy új kutatás nagyon reményt keltő eredményeket mutatott.

Egy vizsgálatsorozat során ugyanis páciensek rákját voltak képesek meggyógyítani azzal, hogy közönséges nátha vírusát fecskendezték be helyileg a szervezetbe a daganatos sejtekhez.

A tumoros, burjánzó szövetek aztán a vírus hatására megfertőződtek és elpusztultak.

Az új felfedezés, amelyet a Surrey Egyetem kutatói tettek, forradalmasíthatja a betegség gyógyítását. A vizsgálatban 15 fő vett részt, akik a betegség korai stádiumában voltak.

A kutatók egy koncentrált oldatot használtak, amelybe a Coxsackie-vírus törzsét helyezték, és ezzel öblítették a húgyhólyagot egy órán keresztül.

Az egy héttel későbbi vizsgálaton az derült ki, hogy a vírus sikeresen megfertőzte a rákos sejteket, amelyek ezáltal lassan elpusztultak.

A kísérletnek nem volt mellékhatása, és lényeges, hogy a vírus az egészséges szöveteket nem támadta meg.

Hardev Pandha, a kutatás vezető professzora szerint a kezelés lényege, hogy a tumor felmelegítésével az immunsejtek a megfelelő helyre összpontosulnak. A kutatók további vizsgálatokat terveznek más rákos megbetegedéseket is alapul véve.

Vagyis ez lehet a kulcs a rák ellen.

Az újabb kísérletek hamarosan megadhatják a választ arra, hogy vajon más ráktípusok esetén is ugyanilyen hatékony-e a kezelés.

Ha igen, akkor végre megtalálhatták a rák Achilles-inát.

Originally posted 2019-07-09 22:06:38. Republished by Blog Post Promoter