Közeleg a katasztrófa? Már Európa szupergazdagjai is luxusbunkerekbe költöznek a földfelszín alá

Megindultak a titkos építkezések még a kétezres éveket követően, mára pedig nyíltan felvállalják a nagyobb építőipari vállalatok azt, hogy föld alatti óvóhelyeket építenek.

A világot alkotó szűk, ámde annál vagyonosabb elit pedig valóságos luxus óvóhelyeket készíttet velük. Közelgő vésztől tartanak, de hogy pontosan mitől, arról eltérő vélemények és találgatások vannak.

Egyesek szerint a harmadik világháborútól, mások szerint aszteroida becsapódástól tartanak, de újabban sokan a klímakatasztrófát emlegetik.

Egy nemrég napvilágot látott ENSZ jelentés is azt állítja, hogy egyre kevesebb az esélye annak, hogy a klímaváltozást meg lehet állítani. Vagyis talán nem véletlen, hogy a tehetős elit már elkezdte megszervezni a saját maga túlélését.

Elég, ha megnézzük a statisztikákat: az USA belső területein százával épülnek föld alatti luxusvillák, ilyen-olyan keringtető rendszerrel, víztisztító berendezéssel, ventilációs rendszerrel ellátva…

A lenti videón egy luxus óvóhelyet láthatsz. Ilyenekben fognak élni néhány évtizeden belül azok, akik meg fogják tudni fizetni a túlélést. Jól nézzétek meg. Valóságos illúziót képesek ma már a föld alatt is teremteni, ez pedig a jövő túlélő generációinak “látképe” lesz.

 

Ijesztő, hogy akinek elég pénze lesz, annak ugyanúgy lesz gyönyörű kilátása még a föld alatt is.

A Vivos nevű cég azzal foglalkozik, hogy egykori katonai bunkereket alakít át olyan búvóhellyé, amelyek amellett, hogy teljes biztonságot nyújtanak lakóiknak, minden földi jóval felszereltek.

A cég egyik központja Dél-Dakotában található, itt egy 5000 férőhelyes épületegyüttes áll az érdeklődők rendelkezésére. Eredetileg katonai bunker volt a földalatti hely, később pedig lőszerraktárnak használták. Gyakorlatilag egy kisvárosként funkcionál, a lakásokat a tulajdonosok ízlésének megfelelően rendezik be, a tervek szerint lesz ott színház, iskola, medence és konditerem is. Egy-egy ilyen otthon forintra átszámolva 6 és 50 millióba kerül.

Már az európai milliárdosok is elkezdték megvásárolni a túlélésüket, ugyanis a másik központ Németországban található, ami szintén egy lőporraktárból lett kialakítva.

Itt még nagyobb luxus vár az érdeklődőkre, baj esetén 34 privát lakosztály áll a rendelkezésükre. Ezeket villamos köti össze és található itt színház, játékterem és persze sok-sok étterem és vendéglátóhely – írja a Mirror.

Forrás