Közel vagyunk az örök élethez: egy vállalat az áttörés küszöbén van, ettől kezdve soha nem halunk meg?

közel vagyunk az örök elethez egy vallalat az attöres küszöben van ettől kezdve soha nem halunk meg
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Ha ez a technológia elterjed, nem lesz többé olyan, hogy halál! A gazdagok már éveken belül örök életűvé válhatnak! Mióta világ a világ, az emberiség szeretné legyőzni a halált, és szeretne örökké élni.

Mindez idáig ez az egész csak egy vágyálom volt, egészen mostanáig… úgy tűnik ugyanis, hogy néhány éven belül egy új korszakba lépünk.

Abba a korszakba, amiben nem lesz többé halál nem lesz elmúlás, nem lesznek könnyes búcsúk, mert többé senki sem hal meg.

A HUMAI nevű vállalat egy olyan forradalmi technológián dolgozik már egy ideje gőzerővel,mely ha elterjed, a halált zárójelbe teszi.

A vállalat vezető kutatói szerint az általuk létrehozott fejlesztés megérett arra, hogy örök életet biztosítson az emberiség számára.

Nem ámítás, nem átverés. Tényleg belépünk abba a korba, amikor nem lesz már ismert fogalom az, hogy valaki meghal…

Az ötlet távolról emlékeztet minden idők egyik legsötétebb hangulatú sorozatának, a Black Mirrornak a “Be Right Back” című részére, ahol az elhunyt online kommunikációjából építenek fel egy virtuális személyiséget, csak annál egy fokkal komplexebb.

A HUMAI először is a mesterséges intelligencia és nanotechnológia felhasználásával eltárolná a páciens személyiségének minden apró részletét a viselkedésétől kezdve a szófordulataiig, majd az adatokat betáplálnánk egy elhunyt ember még élő agyába, amit beültetnének egy mesterséges testbe.

Lényegében arról van szó, hogy az illető tudatának egy teljes értékű másolatát hoznák létre. Az illető teljes biológiai és genetikai ujjlenyomatát.

A virtuálisan tárolt gigantikus adathalmazt aztán vagy egy új testbe töltenék fel – vagy pedig egy robotikus vázba.

A cég egyszerűen tehát agy újraklónozna egy testet, majd abba “ültetné” vissza a lemásolt tudatot, vagy egy robotikus szerkezetbe.

A klónozástól is csupán évekre vagyunk, sőt, sokak szerint titokban már rég lezajlottak sikeres emberkísérletek. A robotika pedig mint tudjuk, már messze meghaladta a fajunkat. Minden készen áll, hogy pár év múlva legyőzzük a halált.

Ily módon az ember tudata örökké él, csak más-más testben, már ha elfogadjuk azt, hogy az így “létrehozott”, vagy átköltöztetett tudat ugyanazt a személyt eredményezi.

Ez egy rendkívül bonyolult etikai kérdés. valójában senki sem tudja, hogy a tudat teljes mértékben másolható-e. Ha például tényleg létezik a lélek, mint ahogyan azt sokan gondolják, főleg vallások, akkor nem beszélhetünk örök életről, mert akit létrehozunk, vagy más testbe ültetünk ezáltal, már nem lesz önmaga.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel