Kötelezővé tennék a bőrbe ültetett mikrochipet a brit cégek

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Mikrochipet ültetnének angol cégek alkalmazottjaik bőre alá, hogy ezzel akadályozzák meg őket a tiltott helyekre való bejutástól.

Sok brit cég küszködik azzal, hogy hiába van kártyás beléptető rendszerük, dolgozóik mégis mindig bejutnak olyan helyekre is, ahova nem kéne.

A legtöbb munkahely nem csak az egyes féltve őrzött dokumentumokat tároló irodákba való belépést szabályozza igen szigorúan, de például a nyomatót is csupán néhányan használhatják. Azonban hiába van minden kóddal és kártyával védve, ez sem akadályozza meg, hogy illetéktelenek fogyasszák el a drága nyomtatópapírt.

Ezeknek a cégeknek vezetői egyedül a svéd Biohax tech cég csúcs-szuper mikrochipjében látják a reményt, és kötelezővé tennék minden alkalmazottjuk számára a beültetést. Persze a szakszervezet nem hagyta szó nélkül az ötletet, szerintük alapvető emberi jogokat sért még a puszta gondolata is, hogy kötelezően bechipeltessék dolgozóikat, mint a kutyákat.

A Biohax tuldajdonosa, Jowan Österlund kifejezetten az olyan cégeket célozta meg termékeivel, melyek szigorúan bizalmas dokumentumokat kezelnek, így – szerinte – érthető a fokozott biztonsági óvintézkedés.

1702109_20604621-1062183143912340-285822

Österlund állítására azonban már 2010-ben rácáfolt Mark Gasson a readingi egyetem akkori hallgatója, és bebizonyította, hogy milyen egyszerű feltörni ezeket a kis kütyüket. Ennek tudatában sokak szerint pláne semmi értelme nincs az egésznek.

(via Mirror)

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel