Koronavírus eltusolás: több magas rangú tisztviselőt is eltávolítottak a pozíciójukból Kínában

A halottak száma már az ezret is meghaladja, letarolhatja az egész világot a tudósok szerint!

Már ezernél is több halottat követelt a koronavírus Kínában, ahol több magas rangú tisztviselőt is eltávolítottak a pozíciójukból, mert rosszul kezelték a járvány kitörését.

A január 30-án az Egészségügyi Világszervezet (WHO) globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a decemberben, Kínában kitört koronavírus-járvány miatt.

A kínai Kommunista Pártot azonban sokan vádolták azzal, hogy nem kezelte helyén a vírus körüli állapotokat.

Jól jelzi ezt az is, hogy a járvány epicentrumának tartott 11 milliós Vuhan polgármestere néhány hete elismerte, információkat tartottak vissza, illetve alul értékelték a helyzet súlyosságát.

Kedden kiderült, a kínai vezetőség több magas rangú tisztviselőt, így a Hupej-i Egészségügyi Bizottság párttitkárát, a bizottság vezetőjét, illetve a helyi Vörös Kereszt igazgatóhelyettesét is eltávolította a pozíciójából, mivel azok „elhanyagolták a feladataikat és kötelezettségeiket”  – írja a BBC.

Az állami média tájékoztatása szerint azonban, a kínai Kommunista Párton belül az, hogy valakit eltávolítanak a pozíciójából sok esetben nem a kirúgást, hanem a lefokozást jelent.

A Vöröskereszt igazgatóhelyettese, Zhang Qin-ról például úgy tudni, egyelőre csak egy súlyosabb, párton belüli figyelmeztetésben részesült.

Mindeközben, hétfőn ismét rekordot döntött az egyetlen nap alatt elhunytak száma Hupejben: további 103 fertőzött veszítette életét.

Az áldozatok száma pedig túllépte az ezres határt is, illetve további 2000 embernél állapították meg a vírus tüneteit.

Forrás