Kódolt információkat rejt Leonardo da Vinci legfontosabb műve: a szabadkőművesség titkára utalhat?

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Kódok rejtőznek a festmény mögött – állítják a szakemberek.Végig ott volt az orrunk előtt a történelem legnagyobb titkának megfejtése?

Leonardo da Vinci a valaha volt legnagyobb hatású művész volt a világon.

Ezt mi sme bizonyítja jobban, mitn az, hogy a műalkotásaival messze meghaladta a korát. A feljegyzései, régi jegyzetei pedig olyan ma is fontos információkat tárnaka vilgá elé, amik remekül mutatják: igazi géniuszról volt szó.

Sokan nem is értik, hogy pontosan honnan rendelkezhetett ennyire nagy fizikai tudással.

Az emberi testtel kapcsolatban is számtalan érdekes és előremutató anatómiai “ábrával” rendelkezett.

Most egy új elmélet komoly bizonyítékokra alapozva azt állítja, hogy da Vinci leghíresebb festménye, a Mona Lisa titokzatos mosoly a egy kódot rejt.

Kapcsolat a Leonardo festmények között

Fontos tény, hogy Mona Lisa titokzatos mosolya Leonardo többi alkotásán is feltűnik, csak rejtetten.

Egy számítógépes vizsgálat derítette ki, hogy a mosoly több korábbi festményén is fel-feltűnik, mintha csak üzeni akart volna vele valamit az utókornak.

Régóta vizsgált felvetés az, hogy a művei kapcsolatban állnak egymással, és egy nagyobb kirakós részei lehetnek.

Talán a kód egésze ezekből “olvasható össze”, és külön-külön értelmezhetetlen.

Leonardo már a Mona Lisa előtt is festett női modelleket, hasonló mosollyal az arcukon. A 15. század végén például a híres La Bella Principessa című festményén is felfedezhető a titokzatosság.

Titkos kódok a festmény mögött

Nemrégiben nagy port kavart egy férfi felfedezése, aki azt állította, hogy egy bizonyos kódot talált a Mona Lista szemében.

Elmondása szerint a kód ugyan szemmel nem látható, feketével van a zöldesbarna alapra írva Mona Lisa jobb pupillájában az LV, ami egyértelműen Leonardohoz kapcsolható.

A bal pupillájában valami ég ennél is megdöbbentőbb dolgot talált.

A baloldalon ugyanis a C és E betűket lehet kiolvasni, de csak nagyon nehezen. Egyesek még ebben sem értenek egyet, és szerintük a B és az S betűk láthatóak azon a ponton. Hogy ez miért ennyire érdekes és megdöbbentő?

Nos, mint tudvalevő, eddig úgy sejtették a történészek, hogy begy bizonyos Lisa Gherardini volt a Mona Lisa festmény modellje, aki egy Firenzében élő kereskedő felesége volt.

Azonban Leonardo más források és infók szerint a képet Milánóban festette, így a modell nem lehetett Gherardini.

Erre lehet bizonyíték a kép hátulján szereplő évszám is: 149. Nem elírás, valóban csak három számjegy látható rajta, de csak azért, mert a régészek szerint kikopott a negyedik évszám.

Egyértelmű, hogy az 1490-es években készült a mű, akkor pedig da Vinci Milánóban tartózkodott.

Szabadkőműves kapcsolatok

A háttérben jobboldalon a 72-es vagy L2-es kód vehető ki. több szakember is is elmondta, hogy a jelek rögzítéséhez nagyon vékonyszálú ecsetre és nagyítóra volt szükség.

Hogy mit, és miért akart megüzenni Da Vinci az utókornak, az valószínűleg még nagyon sokáig rejtély marad, de abban biztosak lehetünk, hogy egy napon majd teljesen lehull mindenről a lepel.

itt jönnek képbe a sokak által vélt vagy valós szabadkőműves kapcsolatok.

Leonardo ugyanis a legtöbb történész véleménye szerint valóban tagja lehetett a mára bizonyítottan létező titkos társaságnak.

A szabadkőművesek mindig olyan tehetségeket és előre gondolkodó és látó embereket tömörítettek magukba, akik messze meghaladták a korukat, akárcsak da Vinci.

Nem tudni, hogy mit rejthetett el Leonardo: egyesek szerint a szabadkőművesek által rejtegetett Szent Grál végső nyughelyére utaló információk vannak a képeibe “kódolva”, mások szerint más, eddig még meg nem talált műveire utal.

Megint más vélemények szerint egy “kódtérkép” lehet a templomos kincsekhez.

A kérdésre a választ talán sosem kapjuk meg, hacsak egy napon nem sikerül valakinek végleg megtörni a da Vinci-kódot.

Forrás

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel