Kocsijába akarta csalni a kisdiákot – Mindenki vigyázzon, nem csak kamuhírekben van ilyen

Az autójába akart csalogatni egy 10 éves kisfiút egy férfi az egyik III. kerületi általános iskola előtt Budapesten.

Az ötödikes kisdiák éppen hazafelé tartott az iskolából, amikor egy ismeretlen férfi megszólította egy autóból. A férfi azt mondta neki, a szülei küldték, hogy vigye őt haza, a fiú azonban nem hitt neki, és elszaladt előle – derült ki a TV2 riportjából.

A szülők jelentették az esetet a rendőrségen, illetve az iskola vezetőségét is tájékoztatták a történtekről. A tanulókat az iskolarádión figyelmeztették, a szülőket pedig külön értesítették.

Az igazgatónő a környező iskolákat is tájékoztatta, valamint a kerületi rendőrkapitányságot is megkereste. A szülők az óbudai polgárőrséget is megkérték, hogy fokozzák a járőrözést az iskola környékén.

A TV2 riportja:

Az ügy rávilágított arra, hogy ezek az aljas emberek köztünk járnak, és folyamatosan “vadásznak” azokra a gyerekekre, akik bedőlhetnek nekik.

FONTOS, hogy megelőzzük ezeket az eseteket, felhívjuk rá minél szélesebb körben a figyelmet, mivel az így elrabolt, elcsalt gyermeke 90%-a soha nem kerül elő…

Ez egy rendkívül ijesztő eset.

Annál is inkább, mert ez bármikor bárhol megtörténhet az országban. Az elmúlt hetekbe egyébként több ízben is jelentettek Budapesten és környékén ehhez hasonló “próbálkozásokat”, sokan figyeltek meg gyanúsan viselkedő személyeket, parkoló járműveket.

A leggyanúsabbak természetesen a lesötétített furgonok, erre érdemes azonnal felfigyelni, ha ilyet látunk a környezetünkben.

 

Originally posted 2019-03-26 12:12:24. Republished by Blog Post Promoter