Kitiltották a hajléktalanokat a berlini metróból! – Üzenjük az itteni sivalkodóknak, lehet menni oda is tüncizni

Íme hát a fejlett és demokratikus Nyugat: a berlini szenátus és a közlekedési vállalat kitiltotta a metróállomásokról a hajléktalanokat!

Erről a Spiegel Online kiadása számolt be, amely még egy fontos mondatot írt: a német fővárosban nincs megfelelő megoldás erre a problémára. Pedig az elmúlt esztendőkben az állomások egy része befogadta a hajléktalanokat, ám ez a rendszer most, biztonsági kérdések miatt megszűnt. Rájöttek a németek, hogy a metróalagútban villamosvezeték van. A berlini metróállomások többségében nincs aluljáró, hanem a lépcső alján egyből ott a sínpálya.

A közlekedési vállalat mindent megtesz a hajléktalanokért, még feliratokat is függesztett ki az állomásokon a hajléktalanszállók címével, sőt még szórólapokat is osztogatnak.

Szóval ismerős a helyzet. Nem közterületen, nem aluljáróban, hanem a szálláson van a hajléktalanok helye. Most aztán felszólalhatnak a magyar liberálisok, üzenhetnek Berlinbe, hogy ez milyen felháborító rendszer. Persze nyilván hallgatnak majd, mint a kutyagumu az aljnövényzetben.

Pedig ebben a tekintetben Berlin és Budapest immár nem áll messze egymástól. Igaz a hazai ellenzékieket nem a hajléktalanok, csak a politikai tőke érdekli, márpedig a német helyzetből azt semmiképpen sem lehet csinálni.

Ilyen ez.