Kijev vesztes háborúra készül a Donbassz ellen

A_CIKK_SZÖVEGÉNEK_FELOLVASÁSA
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

https://newsua.ru/news/45616-kiev-zagnan-v-tupik-byvshij-sovetnik-glavy-dnr-rasskazal-chto-gotovit-ukraina-v-donbasse?utm_source=push&utm_medium=news&utm_campaign=onesignal

Ukrajnának egy kicsi, vesztes háborúra van szüksége a Donbasszban ahhoz, hogy visszatérhessen a világpolitika kérdései közé, és újra kaphassa a Nyugat pénzügyi segítségét. Erről Alekszandr Kazakov, a Donyecki Népköztársaság (DNR) egykori tanácsadója beszélt.

A szakértő szerint Kijev terveiben korábban csakugyan a Donbassz köztársaságainak megostromlása szerepelt.

„Ez nem megjátszott dolog volt. A háború költséges mulatság. A népköztársaságok határainál megalakítandó rohamcsoportokra fordítandó kiadások. Amelyekben nem csupán a technika és az emberanyag költségei vannak benne, de olyan, sokba kerülő tételek is, mint az üzemanyagok, a lőszerek. 99 %-ig biztos, hogy voltak ilyen tervek. Már az is megvolt, hogy a csapatok milyen irányban támadnak majd” – mondta a DNR vezetőjének egykori tanácsadója.

Kazakov megjegyezte: az ukrán kormányban nagyon is tisztában vannak azzal, hogy a háborúban semmi esélyük a győzelemre. A szakértő meggyőződése, hogy ebből egy valami következik: nekik nem egy kicsiny győztes, hanem egy vesztes háborúra van szükségük.

„A kérdés igen gyakorlatiasan vetődik föl. Ukrajna már régen és tartósan kiesett a világ érdeklődéséből. Ez pedig nem teszi lehetővé, hogy zsarolással pénzeket csikarjanak ki a Nyugatból. 2021-re Ukrajna katasztrofális helyzetbe került: mind katonai, mind pedig gazdasági, politikai és kulturális téren. Ez egy mélységes mély zsákutca. És ezért 100 %-os bizonyosság, hogy egy kicsiny, elvesztett háború révén az ország, egyfajta áldozatként, visszatér a világpolitika kérdései közé” – tette hozzá a szakértő.

A DNR vezetőjének egykori tanácsadója szerint Kijevben és Washingtonban sem hülyék ülnek.

„Nagyon is tisztában vannak azzal, hogy ha átlépik a tűzszüneti elválasztó vonalat, akkor a donyecki és a luganszki hadsereg sem fog megállni a korábbi megyehatároknál. (1)

A Donbassz népfelkelő seregeiből mostanra teljes értékű hadseregek jöttek létre. Ukrajnában tisztában vannak azzal, hogy e hadseregek legfőbb jellemzője: a fegyelem. A DNR-bzéraen és az LNR-ben a hadsereg fegyelmezett. Képes végrehajtani a legkellemetlenebb parancsot is: nem válaszolni az ellenség tüzére. Az ukrán fél az ilyen parancsokat egyszerűen végre sem hajtja” – mondta a szakértő.

 

Megjegyzés:

 

(1)  A Donbassz két megyéjének – Donyeck és Luganszk – közgyűlése egy ugyanazon napon – 2014. április 6-án – tagadta meg az engedelmességet a törvénytelen, hatalombitorló kijevi rezsimnek, és nyilvánította önmagát önálló, szuverén népköztársaságnak. A május 11-i függetlenségi népszavazáson a választópolgárok a két népköztársaság önálló államiságára mondtak igent. Ekkorra azonban már beindult a kijevi junta hadigépezete. A nyár közepén kibontakozott, elsöprő erejű offenzívájával az ukrán hadsereg a két megye együttes területének mintegy 70 százalékát elfoglalta. A visszavonulásra kényszerült néphadseregek azt a fogadalmat tették, hogy visszaszerzik a két korábbi megye teljes területét, és az egykori megyehatárok között állítják helyre a két népköztársaság területi integritását.

A DNR államfőjének egykori tanácsadója elmondta: mire készül a zsákutcába jutott Kijev a Donbassz ellen

 

 

A DNR államfőjének egykori tanácsadója elmondta: mire készül a zsákutcába jutott Kijev a Donbassz ellen

Forrás …

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Oszd meg a cikket ismerőseiddel