“Kezelt” csomagolt húsok: hivatalosan is kimondták, hogy rákkeltőek!

A gyomorba jutva DNS károsodást okoznak, segíthetik a daganatok kialakulását. Lényegében tartósított “mű szemetet” etetnek velünk a szupermarketek csomagolt húsain keresztül?!

A vegyszerezett húsokról régóta sejteni lehetett, hogy roppant károsak a szervezet számára.

Az azonban csak az elmúlt évek eredményeképpen derült ki, hogy a probléma odáig gyűrűzött, hogy a WHO – Egészségügyi Világszervezet – is kimondta azt, hogy egyes vörös húsok rákkeltőek lehetnek.

Ezt persze a feldolgozott, vegyszerezésen és kémiai fürdetésen átesett húsokra vonatkoztatták főleg, a háztáji, disznóvágásból származó húsokra ez a megállapítás nem vonatkozott.

A szakemberek feltárták azt a borzalmas procedúrát, amit a nagy húsipari “gyárak” alkalmaznak ahhoz, hogy tetszetős kinézete legyen a húsnak.

Ennek pedig komoly ára van, az egészségünkkel fizetünk ugyanis a finomnak látszó kívánatos, akár egy hét után is friss rózsaszínű húsokért…

A bedobozolt hús, amelyik egy héten keresztül megőrzi szavatosságát és szép, rózsaszín színét, nagy valószínűséggel tele van adalékanyagokkal, színezőkkel, és hogy ne száradjon ki, a húsban nátrium-nitritet juttatnak.

A nátrium-nitrit ma már bizonyítottan rákkeltő hatású.

A gyomorba jutva nitrózaminná alakul, és DNS-károsodást okoz.

A nitrózamin egy igen mérgező vegyület, ami megtalálható a dohányfüstben is.

Az ember tehát nem is gondolná, hogy olyan kicsit, mintha dohányfüstbe harapna, amikor ilyen vegyi-húst vásárol és fogyaszt el.

Világszerte egyre nagyobba rákos megbetegedések aránya, melyet egyértelműen kapcsolatba hoznak az élelmiszeripar egyre inkább kémiai és vegyi alapú trükkjeivel.

Lényegében a húsipar és a teljes élelmiszeripar “szemetet” gyárt, vegyületekkel tömve, gyakran szteroidokkal “telelőve”, ami mutációkat idézhet elő az ember szervezetben, főleg, ha rendszeresen fogyasztjuk ezeket a termékeket…

Érdemes tehát elgondolkodni azon, hogy mi az, amit feltétlen szükséges megennünk ezekből a “szemét” kajákból.

Mert könnyen lehet, hogy halálos betegség lappang bennük… lassan ölő, belülről felfaló mérgek.

 

Forrás