Kétmilliárdos áfacsalás miatt emelhetnek vádat az MSZP feketepénzeiről kipakoló vállalkozó ellen

Kétmilliárdos áfacsalás miatt emelhetnek vádat az ellen a sokáig Dominikán bujkáló vállalkozó ellen, aki korábban a hatóságoknak arról is beszélt, hogy egy 2010 előtti áfacsalás-sorozat sokáig a szocialisták politikai védelmét élvezte és a feketepénzek egy része az MSZP-nél landolt.

A nemzetközi körözés alatt álló F. Attilát tavaly nyáron fogták el Dominikán. A férfit 2015-ben jogerősen emberölés előkészületéért  két éves szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla, amely bizonyítottnak látta, hogy F. egy üzleti vita miatt meg akarta öletni volt üzlettársát. A táblabíróság már 2014 októberében döntést hozhatott volna a bűnügyben, ám a vállalkozó diplomáciai mentességre hivatkozott és kijelentette, ő bissau-guineai diplomata. Azóta kiderült, nem szerepel a diplomáciai nyilvántartásban, így semmilyen mentesség nem illeti meg az üzletembert, ezért a többi ügye mellett ez az eljárás is folytatódhatott F. ellen, aki később elfelejtett bevonulni a börtönbe, ezért a bíróság 2015 novemberében belföldi, fél évvel később pedig nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. Portálunk már akkor megírta, hogy Dominikán bujkálhat, sőt, telefonon sikerült is elérnünk a férfit.

 

Megérkezett a jogsegély, jöhet a vádemelés!

F. Attilának és társainak a gyanú szerint több mint kétmilliárd forintos áfacsalás is felróható, miután egy, az üzletember közreműködésével létrehozott cégcsoport eszmei irányítójaként tonnaszám szerzett be cukrot és étolajat Szlovákiából.

A magyar üzletek – többnyire a nagy áruházláncok – polcain azután jelentek meg ezek a termékek, hogy több cégen is átfuttatták őket. Az áfacsaló társaságra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói még 2013 nyarán csaptak le, de a nyomozás egy évvel később jogsegélykérelmek miatt megakadt.

Portálunk úgy értesült, hogy a várt információk és dokumentumok végre megérkeztek a magyar hatóságokhoz, így a nyomozást folytathatta a NAV, sőt, információnk szerint március végén – F. Attila és hat társa ellen – várhatóan sor kerülhet a vádemelésre is.

Részlet F. Attila 2010-es vallomásából. Fotó: PS

Az MSZP-nél landoltak a feketepénzek?

Az „áldipolomata” neve egy félmilliárdos adócsalási ügyben is felbukkant.

Ez az ügy azért is pikáns, mert F. Attila még a nyomozati szakban arról beszélt kihallgatóinak, hogy a többszáz milliós áfacsalásra épülő biznisz a balliberális oldal politikai védelmét élvezte, és a haszon harminc százalékát az MSZP-nek kellett leadniuk.

 F. Attila a 2010 előtti politikai kapcsolatokat akkor is említette, amikor elárulja, hogy bizonyos üzletekből egyszer nagyobb részesedést szeretett volna kérni:

GÁBOR EZT MEGTAGADTA AZZAL, HOGY NEKI ÉS NEKEM, CÉGEINKNEK POLITIKAI VÉDELEM KELL, A KELETKEZŐ HASZON HARMINC SZÁZALÉKÁT NEKIK JUTTATJA EL, A BEFEKTETETT PÉNZ AZ ÖVÉ, ÍGY NEKI NAGYOBB RÉSZESEDÉS JÁR, ÉS NEM TUD NEKEM TÖBBET FIZETNI. A POLITIKAI VÉDELEMMEL KAPCSOLATBAN MEGEMLÍTETTE AZ MSZP-T 

– áll F. Attila  2010-es vallomásában, amelyben az is szerepel, hogy a pénz hogyan jut el a párthoz:

AZT, HOGY A PÉNZ HOGYAN JUT EL A CÍMZETTEKHEZ KÉT UTAT EMLÍTETT, AZ EGYIK, HOGY KÖZVETLENÜL Ő VISZI FEL, A MÁSIK, HOGY ALAPÍTVÁNYON KERESZTÜL JUT FEL A HARMINC SZÁZALÉKNYI PÉNZ. ANNYIT MONDOTT MÉG, HOGY A PÉNZT PÉNTEK DÉLUTÁNONKÉNT KELL ELJUTTATNI. IDÉN NYÁRON EGY ALKALOMMAL KÉTMILLIÓ FORINTOT KÉRT TŐLEM, A FENT MEGNEVEZETT POLITIKUS RÉSZÉRE.

 

Forrás