Két tizenéves migráns megölt egy férfit Belgrádban

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédok 2019. június 6-án 2 óra 25 perckor Hercegszántó közigazgatási területén 21 külföldit tartóztattak fel, akik iraki és iráni állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrök 2019. június 5-én 20 óra 30 perckor egy szlovák honosságú kamion rakterében két illegális migránst találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Ellenőrzésük során a férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrök 2019. június 5-én 23 óra 40 perckor egy szerb honosságú kamion rakterében egy illegális migránst találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Ellenőrzése során a férfi afgán állampolgárnak vallotta magát.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik a csoportot az ideiglenes biztonsági határzárhoz.