Késes támadás egy oslói iskolában – 4 sérült

Kedd reggeli rendőrségi értesülések szerint egy oslói iskolában egy diák késsel sebesített meg egy tanárt és három másik alkalmazottat.

A Brynseng Iskola négy alkalmazottját könnyebb sérülésekkel szállították kórházba – számolt be róla a Sputnik News.

A rendőrséget röviddel 9 óra előtt riasztották, amikor egy diák késsel fenyegetett meg egy tanárt. A fiút letartóztatták, de a rendőrség egyelőre nem azonosította be a közvetlen indítékot. A rendőrök megkezdték a nyomozást and több tanúval beszéltek, tájékoztatott az oszlói rendőrség alkalmazásában álló Sven Christian Lie.

„Egy nagyon fiatal fiút tartóztattunk le. Nem mondhatok többet arról, hogy hányadik osztályba jár. Az iskola épületén belül történt meg a letartóztatás”

– mondta Lie.

Fire personer kjøres legevakten for behandling. De skadde er ansatte på skolen. Vi er fremdeles på stedet med flere patruljer og foretar bla vitneavhør.

— OPS Politiet Oslo (@oslopolitiops) 2019. március 19.

A rendőrség sajtónyilatkozatából a következő derül ki:

„Négy embert szállítottunk a sürgősségi osztályra, mert ellátásra szorultak. A sebesültek az iskola alkalmazottai. A rendőrség továbbra is a helyszínen tartózkodik és kihallgatja a szemtanúkat.”

A Brynseng Iskola 2017-ben nyitotta meg kapuit és több mint 800 diákja van. Az iskola nem nyilatkozott a norvég médiának az esetről annak ellenére, hogy több orgánum megkereste őket.

A helyi sajtó azonban tudomást szerzett egy sms üzenetről, amelyet az intézmény igazgatónője, Maria Tindberg küldött a szülőknek, akikkel azt közölte

„uralják a helyzetet és nyugalom van.”

Egy kutatás szerint, amit Norvégia oktatási egyesülete rendelt meg, ötből egy tanár vált erőszakos cselekmények áldozatává az elmúlt 12 hónapban.

Geib Hajnalka – Vadhajtasok.hu

OSZD MEG VADUL:

 

Forrás