“Kelkáposzta-főzelék és gépsonka” – Újra 1956-ot és a magyarokat gyalázza a HVG-s Tóta W.

totaw_facebook.jpg

Újra 1956-on kérődzött a Magyarországot hosszú ideje köpőcsészének használó Tóta W. Árpád, hogy aztán a HVG publicistája azt böfögje fel magából, hogy “1956-ban a kelkáposzta-főzelékért és a gépsonkáért harcoltunk”, mert “Kádár úgy számolt, teli hassal minden elviselhető”.

Tóta W. persze ezzel azt akarja üzenni, hogy Orbán, mert gyorsan egyenlőségjelet is tesz a miniszterelnök és Kádár János közé, miszerint akkor sem volt “se volt se szabadság, se pluralizmus, se jogállam, se sajtószabadság”, csak útitárskrém és Lada kombi, ahogy ma is.

Tóta W. szerint a “hadováló” Orbán Viktor október 23-i beszédei és az állami ünnepségek “fülsértő bohóckodások”, Magyarország pedig “jól tápláltan, zsírtól fényes pofikával adja fel a szabadságát”.

A HVG publicistája arról álmodozik, hogy a nép elkergeti az uralkodóit, mert “a primer tanulságból elég egyenesen következik egy csomó ijesztő jelenet feldühödött polgárok gyűrűjében veszteglő sportautókról, lángoló vadászkastélyokról és fánkboltokról, és a rémületről, ahogy a motorjait melegítő magángép elé begurul egy elkötött tank.”

Tóta W. a publicisztikájában egyszerre alázza meg 1956-ot, a forradalmárokat, és kövéret orbánozva a mai magyarokat, akik a jólétben, teli hassal elviselik az egyeduralmat, ahelyett, hogy fánkboltokat gyújtogatnának. 

Tóta W. nem először gyalázza 1956-ot, nem először köpi szemen a hősöket. 2016-ban, a hatvan éves évfordulón a publicista a Tilos Rádió egyik alkoholgőzös beszélgetése során azon véleményének adott hangot, hogy 1956 nem volt nemzeti ügy az emberek szemében, ráadásul Tóta W. akkor Kádár János személyében találta meg az 1956-os forradalom eredményét és nyereségét, mert szerinte Kádár jobb létet hozott a korábbi viszonyokhoz képest. Arról persze semmit nem szólt a publicista, hogy Kádár tömeggyilkos volt…

Ugyanabban az évben Tóta W. Kertész Ákos korábbi óriási botrányt okozó levelének vállalhatatlan stílusát és szavait is elirigyelhette, mert egy akkori írásában elkeserítően hülyének és a moslékot nagykanállal zabálónak nevezte a magyarokat csak azért, mert többségük Orbán Viktor miniszterelnök menekültpolitikájával ért egyet.