Kelet-Európa a Covid-19 elleni harcban messze megverte a Nyugatot, mely képtelen ezt elismerni felsőbbrendűségi komplexusa miatt

5ea093ca85f54020b814e73b

Kelet-Európa messze megverte a Nyugatot a Covid-19 elleni harcban, de a Nyugat a hidegháború óta meglévő felsőbbrendűségú komplexusa miatt képtelen ezt beismerni. A számok viszont magukért beszélnek és a védekezés hatékonysága is. – erről ír az RT News, melynek cikkét fontosnak éreztem lefordítani nektek teljes egészében.

Európa újra élesen kettévált, de most nem egy FAL osztja ketté. Ha 1 millió főre vetítjük a Covid-19 miatt bekövetkező halálesetek számát, akkor április 22-i adatok szerint éles határt és különbséget fedezhetünk fel.

Belgium áll a legrosszabb helyen 525.12 haláleset 1 millió főre.
Utána következnek Spanyolország (445.49), Olaszország (407.87), Franciaország (310.45), Egyesült Királyság (261.37), Hollandia (227.26), Svájc (173.54), Svédország (173.33), és aztán Írország (150.41). Észrevettek valamit? – kérdezi a cikk. Mind egytől egyig nyugat-európai államok.

Lentebb kell görgetnünk, hogy megtaláljunk olyan országokat,mint
– Románia 25.57 haláleset 1 millió főre vetítve. Magyarország 23.03; Csehország 18.92; Szerbia 17.9; Horvátország 11.74; Lengyelország 10.6; Bulgária 7.02; Fehéroroszország 5.8; Litvánia 4.67; Ukrajna 3.61; Ororszország 3.16; Albánia 2.87; és Szlovákia 2.57.

Hogyan magyarázhatjuk ezt az új európai megosztottságot?

Nos, egyértelmű, hogy a földrajz szerepet játszott. A Covid-19 terjedésének fő mozgatórugója a népességmozgás és különösen a nemzetközi légi utazás. Több ember látogat Nyugat-Európába, mint Keletre.

A Covid-19 pontosan a felturbózott globalizáció vírusának tekinthető, a nyugat-európai országok pedig jócskán globalistábbak, mint a keleti országok. Sőt, rendkívül sűrűn lakottak néhány nagyon nagy városban, amit a vírus kifejezetten kedvel, mivel lehetővé teszi gyorsabb elterjedését.

És bár Kelet -Európának számos földrajzi előnye van, ez csak a történet egy részét jelenti:

A kelet-európai kormányok általában józan észt mutatnak a legtöbb nyugati társukkal ellentétben. Gyorsan megtették a legnyilvánvalóbb dolgot, amit meg kell tenni: bezárták a határokat. Március 12-én Csehország rendkívüli állapotot hirdetett és 15 új országból, az új koronavírus által sújtott országokból tiltotta meg a beutazást, köztük Iránból, Olaszországból, Kínából és az Egyesült Királyságból.

Ugyanezen a napon Szlovákia bezárta a határait a nem állampolgárok számára és kötelező karantént vezetett be a külföldről visszatérő személyek számára. Lengyelország március 15-én bezárta a határait és egy nappal később Magyarország követte ezt. Oroszország és Kína pedig távol-keleti határait már január vége óta zárva tartja.

Hasonlítsuk össze azt a döntési képességet, amellyel a kelet-európai országok határozottan képviseltek, a nyugati tétovázással szemben!

Emmanuel Macron francia elnök még március 12-én is azt hangoztatta:
„Ennek a vírusnak nincs útlevele” és ellenezte a határok lezárását. (És tegyük hozzá, hogy mind az Európai Unió brüsszeli vezetése, mind a WHO a határok nyitvatartására szólított fel! )

“A WHO felelőtlen viselkedése vitathatatlan! Nevezzék át nyugodtan Kínai Egészségügyi Szervezetnek!” – mondta Japán alelnöke

Ahogy akkoriban írtuk és beszéltük a nem főáramú médiában, a liberális ideológiát és a globalizmus védelmét már megint az egészség és biztonság elé helyezték.

A kelet-európai országok helyesen tették meg a határok bezárását és a szigorú karantén intézkedések bevezetését. Általában gyorsabban cselekedtek, mint a nyugati társaik. Ebben a kormányzási kultúra is kétségkívül szerepet játszik.

Az 1990-es években több évet éltem Magyarországon és lenyűgözött az, amit „adminisztratív osztálynak” hívok. Az emberek, akik a kormányzati szerveknél dolgoznak, a köztisztviselők, a régi kommunista „bürokrácia”, ha úgy tetszik, nagyon is kompetensek voltak és szakértelemmel rendelkeznek. Elvégezték és végrehajtották a munkát minimális zavar mellett.

A hatékony adminisztráció és a magas szintű általános és műszaki oktatás miatt oly sok szempontból a kelet-európai országokat valóban jobban vezetik, mint a nyugati országokat! Különösen ha Nagy-Britanniára gondolunk, ahol az inkompetencia úgy tűnik, nagyon túlsúlyban van.

Azok az országok, ahol régebben volt egy „ötéves terv” nevezetű politikai kultúra, nem meglepő módon jobban tervezik az életet, mint azokban az országokban, ahol nem volt ilyen. Vagy, ahogy a régi mondás is mondja, ha nem sikerül megtervezned, akkor lényegében a kudarcot tervezed.

De emelett olyan egészségügyi tényezők is felmerültek, melyek azt mutatják, hogy a BCG tuberkulózis elleni oltás védekező hatással lehet a Covid-19 ellen.

A volt szocialista országokban az 1950-es évek óta kötelező lett a TBC elleni oltás

Ezzel szemben az USA-ban és Olaszországban soha nem volt univerzális BCG-program, míg Spanyolországnak sincs ilyen programja egyáltalán, a szomszédos Portugáliában viszont továbbra is van, és ott csak 1 millió főre vetítve 74,11 Covid-19 halálos haláleset történt, összehasonlítva a szomszédos Spanyolország 455,49-es számával.

A valóság és az élesen eltérő eredmények miatt a Nyugat nem hajlandó elismerni a kelet-európai teljesítményeket.

Egy bizonyos típusú, magát felsőbbrendűnek tartó nyugati számára a kelet-európai kormányok soha nem tudnak semmi jót tenni.
Elég agymosott egy helyzet, de ők ebben élnek.

A drákói Covid-19 lezárások Európa nyugati részén „ésszerűek” és a rendõrségi-katonai fellépés már éppen mérséklõdik, EZZEL SZEMBEN a drákói Covid-19 lezárások Európa keleti részén pedig bizonyítékként szolgálnak arra, hogy ezeket az országokat márpedig „diktátorok” irányítják és a “tekintélyelvű autoriter rendszereknek” hosszú hagyományaik vannak.

Ez a nyugati beteg kettős mérce és a valóság, az eredmények és szó szerint az igazság tagadása.

Ideje lenne, hogy a hidegháború gondolkodásmódjával és csőlátással rendelkező nyugat kicsit több alázatot mutasson! Mert ha a Covid-19 elleni védekezést nézzük, nagyon úgy néz ki, hogy a kelet-európai vezetők jobban szolgálták lakosságuk érdekeit, mint “a fejlett nyugati kormányok”.

Fordította: SBG Buddha
Forrás: VilagHelyzete
Forrás: RT News