Kaszával és fejszenyéllel verte egymást két család Pécsen, hogy így tisztázzák a köztük lévő konfliktust

Egy buszfordulóban, este tíz körül találkoztak, a vita elfajult és végül tömegverekedés tört ki. Február 12-én ítélet várható.

A vádlottak, nők és férfiak egyaránt, egymás rokonai, de két családból származnak. Folyamatosan kritizálták egymást, még a Facebook-on is beszólogattak egymásnak. Ezért 2015 áprilisában megállapodtak abban, hogy a nézeteltérést K. J. M., illetve a fiatalkorú P. J. vádlott közötti verekedéssel próbálják meg tisztázni.

1778754_99386.jpg

© Bors (képünk illusztráció)

A vádlottak a verekedéshez különböző eszközöket, például fejszenyelet, kaszát vittek magukkal, amit aztán használtak is.

A folyamatosan a helyszínre érkező családtagok kölcsönösen bántalmazták egymást a náluk lévő eszközökkel, majd egyikük egy gáz riasztópisztollyal lövést adott le.

A verekedés során N. G. másodrendű vádlott egy farúddal nagy erejű ütést mért az idő közben elhalálozott idősebb P. Gy. gyanúsított tarkójára, mely következtében a sértett térdre rogyott.

1778763_1718470-balta.jpg

© Bors (képünk illusztráció)

A másodrendű vádlott oldalba rúgta, majd elszaladt. Ekkor K. J. M. elsőrendű vádlott a sértetthez lépett és a nála lévő fejszenyéllel kétszer nagy erővel a sértett fejére sújtott. Ezután ért véget a verekedés.

Idősebb P. Gy. sértett a verekedés során súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a büntetőeljárás során meghalt. A bíróság a tárgyalást február 12-én folytatja, ítélet várható.