Juncker úgy beisiázosott, hogy félbe kellett szakítani a sajtótájékoztatót. Még felöltöznie semsikerült normálisan. Videó!

Az a fránya isiász. Félbe kellett szakítani Juncker mai brüsszeli sajtótájékoztatóját mert az Európai Bizottság elnöke alkalmatlan volt a folytatásra.

Bármiről szólt is az Európai Bizottság minapi sajtótájékoztatója, Jean-Claude Juncker már megint elvitte a show-t. Ezúttal azzal, ahogyan visszavonult – nem a politikától, csak a pulpitustól. Ez sem volt egyszerű.

Videó rögzítette, amint elnök úr darabig gondterhelten toporgott a szószék körül, majd elindult előbb az egyik, majd a másik irányba, végül kis híján a falnak.

Merész vállalkozása közben valahonnét egy riadt hölgy kerül elő, aki hol a totyorgó elnököt, hol annak nadrágját nézegette, majd aggodalmas tekintettel kitámogatta mindkettőt a teremből.

Azonban ha jobban megnézzük a videót, kiderül, hogy szegény Juncker tényleg nagyon rosszul lehetett az nap, hiszen a reggeli öltözködéskor, gond lehetett még a látásával is. Ugyanis nem igazán sikerült rendesen felöltöznie.  Ugyanis az első néhány másodperc alatt lejátszódó képsorok tanúsága szerint az egyik lábán fekete, a másikon pedig barna cipő van.

Csúnya kór az isiász. Ki ne emlékezne arra a pár hónappal ezelőtti jelenetre, ahol a cifra járású politikus egy fogadáson még a kerti lépcső megmászására is tagországi támogatókat volt kénytelen igénybe venni. A rosszindulatú feltételezést, miszerint Monsieur Juncker ilyen esetekben be van rúgva, az elnöki adminisztráció már többször is határozottan visszautasította.

Tőlük tudjuk, hogy főnöküket régóta makacs isiász kínozza – innen az örökösen talajt kereső, akrobatikus mozdulatsor. (Hogy ez miért jár együtt folyamatos hülye vigyorgással, arra nem adtak választ.) Mindenesetre megható, hogy Európa első embere még ilyenkor, a heves fájdalmak ellenére sem mulasztja el megköszönni környezetének a támogatást – egyfolytában szenvedélyesen smárolja a közelében állókat, vagy egyéb módon jelzi szimpátiáját.

Volt, hogy a rémült spanyol pénzügyminiszter torkát szorongatta, máskor az osztrák kancellár fejét csapdosta a jegyzetfüzetével, vagy Berlusconi kopaszodó fejét paskolgatta. Előfordult olyan is, hogy szelíden felpofozta az uniós klímabiztost, egy ízben a mi Orbán Viktorunkat is.

Bár legutóbb éppen a magyar miniszterelnök mutatott neki utat. Előbb egy Stop táblára híva fel a figyelmét, majd pedig mégis kitessékelte őt a teremből:

Európa betege vicces ember. Sőt röhejes.

 

https://twitter.com/OnlineMagazin/status/1063113888856711173?ref_src=twsrc%5Etfw