Jogosan indul a női mezőnyben az, aki átműtteti magát?

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Nagy port kavart egy hétvégi futóverseny egész Amerikában, ugyanis két középiskola, a Cromwell és a Bloomfield diákjai, Terry Miller és a 17 éves Andraya Yearwood nyerték meg a connecticuti állami futóversenyt. Ezzel még nem is lenne semmi baj, de Yearwood és Miller a női mezőnyt verte rommá, azonban ők valójában férfinak születtek, csak nővé műttették magukat. 

Andraya Yearwood

A legutóbbi megmérettetés után a verseny Facebook-oldalát elárasztották a kommentelők, akik azon morfondíroztak, hogyan is indulhat el a nők között valaki, aki nem is nőnek született. 

Hiába műtteti át magát, a férfiak között kellene futnia”

– írta egyikük. 

A férfiként született Miller amúgy a legutóbbi futásával női rekordot állított be, 6,95 másodperc alatt futott le 55 métert, míg Yearwood csak hat századdal volt lassabb nála. A dobogó harmadik fokára 7,23-as idővel egy valódi nő állhatott fel. A Washington Times megjegyzi, hogy a két transznemű futó állami csúcsokat is megdöntött, míg Miller 300 méteren a leggyorsabb, addig Yearwood 100 méteren verhetetlen. 

A kritikusok szerint hiába műtette át magát nővé a két futó, az izomzatuk és a testfelépítésük olyan, mint a férfiaké, ami nem is meglepő, hiszen annak születtek, ezzel pedig tisztességtelenül megszerzett előnyhöz juthattak a nőkkel szemben. 

Nem futhatna, legalábbis nem a lányok között”

– közölte az egyik kritikus.

Andraya Yearwood és Terry Miller. Fotó: ABC News

Az ötven tagállam közül 17-ben engedélyezik, hogy transzgender személyek is elindulhassanak a versenyeken, Connecticut az egyik ezek közül. Andraya Yearwood elismerte, hogy ő valóban erősebb, mint női társai, azonban szerinte a valódi nők a mezőnyben másmilyen előnnyel vannak megáldva, így szerinte kiegyenlített volt a mezőny és jogosan győzött. 

Mindannyian tudtuk már a verseny előtt, hogy ki fog nyerni. Ez elkeserítő, rendkívül lehangol ez az egész minket”

– mondta az egyik női futó.

A futóversenyeket szervező állami szövetség kijelentette, nem terveznek változtatni a szabályokon, ők a liberális gondolkodás hívei és mindenki ott indulhat, ahol akar. 

Forrás

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel