Jelentős elváltozásokat okozhat az okostelefonok használata az emberi szervezetben!

Bizonyítottál vált, hogy kezünkben fogjuk a “halált”, és még a fülünkhöz is emeljük…

Kinövéseket is képes okozni a koponya hátulján egy kutatás szerint!

Olyan hatásait fedezték fel az okostelefonok használatának, ami aggályokat vet fel azzal kapcsolatban, hogy ne vonják-e ki őket azonnal a forgalomból…

Nem csak arról van már szó, amit korábban is pedzegettek, hogy súlyos agydaganatot okozhatnak a magasabb sugárzást kibocsátó telefonok.

Ezt ugyanis több ízben egyes kutatások kimutatták, mármint a lehetséges kapcsolatot.

Most azonban egy másik nagyon káros hatását fedezték fel.

Szakértők egy csoportja szerint az okostelefon-használat miatt tüskeszerű kinövés jelent meg sokak koponyájának alján, a nyak felett.

A módosulás főként fiataloknál figyelhető meg.

A nyúlvány bizonyos esetekben olyan nagy, hogy akár ujjal is kitapintható.

David Shahar, a Sunshine Coast-i Egyetem munkatársa és a csapat tagja 20 éve van a pályán, az elmúlt évtizedben pedig egyre több páciensénél fedezi fel a kinövést. Bár ok-okozati összefüggést nem sikerült kimutatni, a kutatók arra gyanakodnak, hogy a sok képernyő fölé hajolás miatt alakul ki a nyúlvány.

Mivel az emberi koponya meglehetősen nehéz, a gyakori előrehajlás megterhelheti, és eldeformálhatja a nyakat.

A szervezet képes egy plusz csontot kialakítani ott, ahol a nyak izmai a koponyára kapcsolódnak, a tüskeszerű kinövés így el tudja oszlatni a koponya tömegét.

Egy 2016-os tanulmányban Shahar és kollégái 218 fiatalon (18-30 éveseken) mutatták ki a nyúlványt.

A kinövések legfeljebb 5, legalább 35,7 milliméteresek.

A legnagyobb tüskék férfiaknál jöttek létre, egy újabb kutatásban pedig a szakértők azt is felfedték, hogy az elváltozás a fiatalabb generációnál gyakoribb.

Shaharék szerint a kinövések ritkán okoznak egészségügyi problémát ugyan, de nagyon súlyos kérdéseket vethetnek fel azzal kapcsolatban, hogy mi minden hatása van még az okos telefonoknak, amikről még nem tudunk….