Itt az újabb Facebook-botrány: külsős cégek olvastak bele a személyes beszélgetéseinkbe

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A Facebook hírneve már eddig sem volt makulátlan, elég csak a Cambridge Analytica-botrányra gondolni, melynek következtében igencsak bezuhantak a Facebook részvényei, és tömegek törölték az amerikai techóriás alkalmazásait okoseszközeikről.

A legújabb botrányt a New York Times robbantotta, a lap több száz oldalas, bizonyító erejű dokumentummal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy a Facebook – a saját szabályzatát is megszegve – külsős cégeknek árusította ki a felhasználók privát üzeneteit.

A Mark Zuckerberg vezette vállalat többek között a Microsoftnak is megengedte, hogy keresőmotorja, a Bing minden fiók barátlistáját láthassa, az Amazon a nevekhez és az elérhetőségekhez, az Apple az ismerősök naptárbejegyzéseihez kapott hozzáférést,  a Sony és a Netflix pedig az üzeneteinket olvashatta el.

A cél az volt, hogy a cégek hatékonyabban reklámozhassanak az adatainak köszönhetően. A Facebook összesen több mint 150 partnerrel kötött hasonló megállapodást. Az érintett cégek nem meglepő módon tagadták, hogy visszaéltek volna a közösségi oldal által felkínált lehetőségekkel.

Zuckerbergék is a tőlük megszokott módon reagáltak a leleplezésre, a felhasználók bizalmának fontosságát hangsúlyozták.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel