Itt a vég: a robotok jobban összedolgoznak, mint mi, és lenyomják az embert Quake-ben is

itt a v g a robotok jobban sszedolgoznak mint mi s lenyomj k az embert quake ben is dltN4MxV1RI
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Az újonnan kifejlesztett mesterséges intelligencia ugyanúgy tanul meg játszani, mint a hús-vér játékosok: stratégiát fejleszt magának, és idővel még jobban is játszik, mint az őt kihívó ellenfelek.

A robotok lázadásától rettegők számára rossz hír, hogy egy kísérletben nemcsak arányaiban nyertek több játékot a robotok, hanem eredményesebben is működtek együtt, mint a humán játékosok.

A DeepMind programozói a Quake III egy átalakított verziójában helyezték el a robotokat, ami kinézetében is különbözött az eredeti játéktól (ami a robotokat valószínűleg nem érdekli túlzottan), valamint abban is, hogy minden CTF meccsnél változott a pálya kialakítása – így a mesterséges intelligencia nem abból indult ki, hogy memorizálja a terepet, hanem valódi stratégiák kialakítására kényszerült.

https://youtu.be/dltN4MxV1RI

Amellett, hogy a terep sajátosságaihoz is alkalmazkodniuk kellett, a robotoknak egymással is együtt kellett működniük – miközben arra is ügyelniük kellett, hogy megvédjék a saját zászlójukat, míg lenyúlják az emberekét.

A meccsek során a mesterséges intelligencia tanult az ellenfél játékából is, idővel pedig alkalmazkodott is hozzá, és helyzettől függően alakította ki a követendő stílust.

A robotharcosok egymás ellen és emberek ellen is indultak, egy negyvenkörös bajnokság után pedig már jóval eredményesebben dolgoztak, mint egy kifejezetten erősnek mondható Quake-veterán.

A kiképzés során gyors és lassú meccseket is gyakoroltak, ezek során a robotok megtanulták fedezni is társaikat

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel