Itt a válasz Verhofstatdtnak – A magyar kormány is kisteherautós plakáttal kampányol Brüsszelben

Megfelelő választ adunk azokra a politikai támadásokra, amelyek Magyarországot érték – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán Budapesten.

A kormányszóvivő a Miniszterelnökség előtt bemutatta azt a kisteherautót, amelyen egy óriásplakát szerepel azzal az angol felirattal, hogy

“Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta. de Guy Verhofstadt azt mondja: nincs bevándorlási válság (2018.04.07.) Ez ostobaság!

Kovács Zoltán kifejtette: ez a plakát a következő napokban Magyarországon, majd azt követően Brüsszelben is látható lesz.

Hangsúlyozta: az elmúlt hetekben látni lehetett, hogy “a bevándorláspárti liberális erők milyen támadást indítottak az ország ellen”, ennek az Európai Parlamentben, Verhofstadt megszólalásaiban, az ideküldött politikai üzenetben is megvolt a tanúbizonysága.

Úgy vélte, nem hagyhatják szó nélkül ezeket a támadásokat, hiszen ezeknek egyetlen célja van: “a liberálisok egyértelműen az európai bevándorlás pártján állnak, Európát bevándorlókontinenssé akarják tenni, Magyarországot pedig bevándorlóországgá”.

Kovács Zoltán szerint a magyar emberek az elmúlt három évben többször – nemzeti konzultációk, népszavazás és legutóbb a parlamenti választások során – is elmondták, hogy nem hagyják, hogy Magyarországból bevándorlóország legyen.

Kijelentette: megfelelő választ adunk azokra a politikai támadásokra, amelyek Magyarországot érték, és ez az autó is egyértelmű üzenetet küld arról, hogy mit gondolunk a migrációról és a liberálisok bevándorláspolitikájáról.

Verhofstadtnak nem tetszik a magyar kormány válasza

“Többszázan haltak meg terrorista támadásokban 2015 óta, de Guy Verhofstadt szerint nincs migránsválság. Ez őrültség!” – áll a magyar kormány által készített plakáton, amit egy kisteherautóra rögzítettek. 

– A liberálisok egyértelműen az európai bevándorlás pártján állnak – Kovács Zoltán kormányszóvivő közölte a sajtótájékoztatón.

“Európát bevándorló kontinenssé akarják tenni, Magyarországot pedig bevándorlóországgá”

– tette hozzá.

A kormányunk szerint ez a plakát a válasz Guy Verhofstadtéra.

Ő korábban Brüsszelben mutatta be autóra szerepelt hirdetését, amelyen Orbán Viktort vádolja azzal, hogy előbb elvette az Európai Unió pénzét, most pedig szét akarja verni Európát. Azt a plakátot az európai liberális pártcsalád magyar tagja, a Momentum, Magyarországra is elhozta, Felcsútra és Budapestre is. Kb. senkit nem érdekelt…

– Ezzel a kampánnyal Orbán gyakorlatilag azt állítja, hogy minden migráns terrorista. Ez a botrányos

– mondta.

Korábban a brüsszelia fogtündér a Twitteren azt írta, hogy “nem túl eredeti ötlet”, utalva, hogy a liberális kampányautós plakátra a válasz ez a lépés.