Ismét egy felforrósodott autóból kellett kimenteni egy másfél éves gyereket – Ne hagyd a gyermeked a kocsiban – gyermekbiztonsági kisfilm

Minden 10. nap meghal egy gyermek hőguta miatt a közutakon. 73%, 2 év alatti gyermekek.

Éppen ezért készítettek, egy figyelemfelhívó kis filmet, hogy emlékeztessék az embereket erre a veszélyre:

A mostani eset szerdán történt és le is tartóztattak egy apát Texasban, mert 18 hónapos lányát betakarva az autóban hagyta. Az autó 45 fokra forrósodott – az esetről a Fox News számolt be.

A rendőrség azt mondta, hogy a 24 éves Gene Curryaz autóját feltekert ablakokkal egy parkolóba hagyta, ameddig elment bevásárolni. A kocsiban hagyott babát egy járókelő vette észre, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A legijesztőbb az volt, hogy amikor kiérkezett a tűzoltóság nem látták a gyereket az autóban – nyilatkozta Steve Dorris a baytowni rendőrség szóvivője a KHOU TV-nek.

A tűzoltók feltörték a 45 fokos autót, és kimentették a 18 hónapos gyereket, aki már rák vörös volt.

A helyszínen ellátták őt, majd átadták a család másik tagjának.

Az apa azt mondta, hogy csak 10 percre ugrott be a boltba,de biztonsági kamera tanulsága szerint valójában kétszer olyan hosszú ideig volt távol– mondta a rendőrségi szóvivő.

A férfi nagymamája az ABC13 Houstonnak azt nyilatkozta, hogy unokája nagyon szereti a gyerekeit, de a tettére nincs mentség.

Kép megtekintése a Twitteren

Nem hiszem, hogy valaha megbocsájtja önmagának amit tett, és mi sem mentjük fel őt a felelősség alólmert úgy gondolom ez egy jó lecke, amire most szüksége van.– mondta az asszony.

Gene Curry-t a baytown-i börtönbe vitték, gyerek veszélyeztetés miatt.