Ismerkedjetek meg az igazi feminizmussal: “egy gyerek a legrosszabb, ami a környezettel történhet”

2019. március 5. 15:48

Verena Brunschweiger egy német feminista írónő, akit kifejezetten bosszant, ha arról kérdezik, miért nincs gyereke.

Verena Brunschweiger már korábban is írt feminista könyveket, ám ezekben például a pornóval szeretett volna leszámolni, nem a gyermekvállalással. Újabban viszont már szintet lépett: szerinte a 21. században felháborító, hogy még mindig rosszallóan tekint a társadalom egy harmincas éveiben járó nőre azért, mert nincs gyermeke.

Verena Brunschweiger

Brunschweiger ezért a gyermektelen szó helyett bevezette a gyerekektől szabad kifejezést, hogy ezzel is a gyermektelenség pozitív oldalát hirdesse. Németül még jobban átjön a különbség a két szó között: kinderlos helyett kinderfrei. Ez az új könyvének a címe is, amit ráadásul a gyermektelenség büszke vállalása melletti kiáltványnak szán – írja a Kronen Zeitung.

Szerinte a szingliség és a tudatos gyermektelenség egy lázadó életstílus a társadalmi elvárásokkal szemben.

A nők státusza még mindig nagyon szorosan kapcsolódik az anyaszerephez”

– bosszankodik az írónő.

Természetesen a könyvéből sem maradhat ki a balliberálisok kedvenc érve, melyet a múlt héten Gyurcsány Ferenc egyik házi újságírója is használt: a gyermektelen élet kisebb ökológiai lábnyomot hagy, tehát környezettudatosabb így élni.

A gyerek a legrosszabb, amit egy ember a környezettel tehet. Minden meg nem született gyerek 50 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást”

– fogalmazott.

Az egészen elképesztő gondolatmenet odáig még nem jutott el, hogy kövessünk el rituális öngyilkosságokat, hogy ezzel is kíméljük a Földet. Szemmel láthatóan egyre többen jutnak el arra a szintre, hogy azért nem vállalnak gyereket, mert így az unokáinknak a Földnek jobb lesz.

Forrás