Ismeretlen 9000 éves lovas kultúra az Al Magar területen? Eltitkolt bizonyítékok!

Ismeretlen 9000 éves lovas kultúra az Al Magar területen? Eltitkolt bizonyítékok!
Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Az Arab-félsziget régészeti feltárásai: ismeretlen civilizáció a 9000 éves Al Magar területen. A megnevezés: Al Magar összejövetelt vagy találkozóhelyet jelent.

Az Arab-félszigeten feltárt régészeti leletek bizonyítékot nyújtanak egy 9000 évvel ezelőtt virágzott civilizációra. 300 páratlan kőtárgyat találtak eddig a távoli Al Magar területen, Szaúd-Arábiában (jelenleg sivatag).

Kőeszközök nyomai, nyílhegyek, kis kaparók és különböző állati szobrok, domborművek; juh, kecske, strucc, sólyom, héja, kutya és hal ábrázolás. Ló és más állatok háziasításának nyoma, faragott kőábrázolásokon: equid – a lovak családjába tartozott.

2010-re már meghatároztak mintegy 80 tárgyat romok között, ezek közé tartozik a festett és díszített talkum kő váza, a szövés-fonásra és a gabonaőrlésre használható eszközök, az 1 m. magas ló mellszobor, szerszámok az állatbőrök készítéséhez, mindezek magas fejlettségű kultúrát feltételeznek.

Ősi lovas vadászat ábrázolása, melyen megjelenik a a sólymok és kutyák segítségének a felhasználása, ezek ábrázolásai korábban is megjelennek a sziklarajzokon és véseteken.

A kutya hasonlít az egyik legrégebben ismert háziasított kutyafajtára, a sivatagi salukira.

A gabona felhasználására szolgáló eszközök felvetik a kérdést: letelepedett növénytermelő népek voltak?

A kultikus élet jelenlétére utal, hogy ismerték a balzsamozás módszerét. Ráadásul egy olyan formáját ami teljesen más mint amit ma ismerünk.

Egy kőleleten párhuzamos kis vonalak vannak meghatározott csoportokban, a vizsgálatok jelentős használatot mutattak, talán számozásra vagy időzítési célokra alkalmas.

A DNA és az Egyesült Államokban (USA specialized Laboratory) végzett C-14 (radiokarbon) vizsgálatok igazolták a kezdeti feltételezést, hogy a leletek kora visszanyúlik 9000 évvel ezelőttre.

Michael Petraglia azt mondja, hogy a múltban a helyszín buja folyóvölgy lehetett. Az Al Magar a folyó két partján feküdt.

A leletek között találtak egyéb kő eszközöket, például kaparókat melyek korát több mint 50.000 évre becsülték.

A régészek szerint a lovat először Nyugat-Kazahsztánban háziasította az ember mintegy 6000 évvel ezelőtt, melyet megdönthet ez a felfedezés.

Ez a terület teljesen elmerült a tengerben mintegy 9000 évvel ezelőtt.

Források:

http://www.youtube.com/watch?v=tzzNh7WAh3M
http://www.scta.gov.sa/en/antiquities-museums/archeologicaldiscovery/pages/Al-Magar.aspx
http://www.saudiaramcoworld.com/issue/201203/discovery.at.al-magar.htm
http://nordonart.wordpress.com/2013/02/27/on-the-arabian-peninsula-evidence-of-a-previously-unknown-civilization/
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1436334
http://www.sieunhien.com/cau-chuyen-bi-an/1035-bi-an-thanh-pho-tien-su-9000-nam-tuoi-tai-saudi-arabia.html

 

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel