Inspector 125 – Tengeri drón, katonai célokra

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A hajógyártással és fejlesztéssel foglalkozó francia ECA Group 2019 februárjában, az Abu Dhabiban megtartott IDEX kiállításon a számos újdonság között, egy többcélú, akár polgári, de elsősorban katonai célra szánt tengeri drónt mutatott be, amely az Inspector 125 nevet kapta.

Az új többcélú robothajó az ECA Group leányvállalata a Mauric által gyártott V2 NG mentőhajó alapjaira épült és köszönhetően a felhasznált nagy szilárdságú alumíniumnak, valamint kompozit műanyagnak, szerkezetileg rendkívül erős, így a legmostohább időjárásnak és a legmagasabb hullámoknak is képes ellenállni.

Hossza 12,3 méter, vízkiszorítása 13,5 tonna, meghajtásáról két 410 lóerős, dízelmotorral kombinált vízsugárhajtómű gondoskodik, de a megrendelő igényeitől függően hagyományos propellerek is alkalmazhatóak. Legnagyobb sebessége eléri a 25 csomót (46,25 km/óra).

Az ECA Group az Inspector 125 – öt elsősorban katonai célra, főleg tengeralattjáró elhárításra, aknamentesítésre, járőrszolgálatra, kikötők védelmére szánja, de civil felhasználásra is alkalmas, mint például oceanográfiai kutatásokhoz, a tengerfenék felmérésére és környezetvédelmi feladatokra, ugyanakkor a tengeri régészek is jó hasznát vehetik .

Az utóbbi időben kifejlesztett más tengeri drónokhoz hasonlóan működhet teljesen autonóm módon, a fedélzeti számítógépébe táplált program alapján, távvezérléssel (a szárazföldről, vagy a hordozó vízi járműről) és személyzettel ellátott, hagyományos motoroshajóként, ezért kormányfülkével és manuális kormányberendezéssel is rendelkezik.

Az Inspector 125 feladatától függően elektrooptikai és infravörös érzékelőkkel, beépített, valamint vontatott szonárral is felszerelhető. Széles fedélzete miatt alkalmas egyszerre két Seascan és hat K-STER C aknafelderítő és mentesítő ROV, vagy az ugyancsak az ECA Group által kifejlesztett AUV A-18 szonárral és kamerákkal felszerelt automatikus tengeralattjáró drón szállítására, indítására és fogadására.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel