Íme a nagyszerű multikulti: vásárolt magának egy hétéves “feleséget”, két év múlva megfojtotta


A kilencéves Samia-t 2016-ban szülei alig hétéves korában eladták egy férfinak, hogy tartozásukat felé rendezni tudják.

A kislányért 13 500 dollárt, azaz körülbelül 3,7 millió forintot fizetett 26 évvel évvel idősebb férje, aki aztán két évnyi “házasság” után megfojtotta a gyereket. A férfit keresik, a kislány apját pedig a rendőrség most letartóztatta azért, mert belekényszerítette kiskorú gyerekét egy házasságba.

Az UNICEF friss jelentése szerint a törvény tiltása ellenére minden harmadik gyereket még tizennyolc éves kora előtt férjhez adják Afganisztánban, és naponta gyerekek százai válnak hasonló erőszak áldozatává az országban. A jelentés szerint ez az arány viszont már 10 százalékos csökkenés az öv évvel ezelőtti állapotokhoz képest.

Afganisztánban a fiúk 18 évesen házasodhatnak legálisan, a lányoknál ez 16 év, mégis iszonyatosan elterjedt a 12 év alatti házasságok száma.

Afganisztán munkaügyi minisztere, Faizullah Zaki szerint ilyenkor megfosztják a fiatal lányokat az egészséges gyerekkoruktól. Az UNICEF céljául tűzte ki, hogy 2030-ra pontot tesz a gyerekházasságok végére.

(Guardian – Index nyomán)


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük