Így szavalta a brit nagykövet a Talpra magyart (videó) – Eduard Habsburg pedig kokárdát villantott

„Én így emlékezem Veletek március 15-ére” – írja az Instagramon. Videó.

Iain Lindsay brit nagykövet Instagram oldalán tett közzé egy videót, amiben március 15-e alkalmából a Talpra magyart szavalja.

„Nagyon szeretem a verseket, a Nemzeti dalban pedig különösen tetszik, hogy igazán hazafias! Nekünk skótoknak is van egy Petőfink, Robert Burns, de most szóljon ez a vers Petőfi Sándor tiszteletére. Én így emlékezem Veletek március 15-ére” – írja.

View this post on Instagram

Nagyon szeretem a verseket, a Nemzeti dalban pedig különösen tetszik, hogy igazán hazafias! Nekünk skótoknak is van egy Petőfink, Robert Burns, de most szóljon ez a vers Petőfi Sándor tiszteletére. Én így emlékezem Veletek március 15-ére. 🇭🇺🇭🇺. I love poetry and I am fascinated at how patriotic Nemzeti Dal is. We Scots have our Petőfi, Robert Burns, so let me recite this poem in honour of Sándor Petőfi and 15 March. #mik #hungary #ikozosseg #magyarinsta #ikozosseghungary #instahun #igershungary #magyarig #ig_hungary #budapest #videoftheday #mindekozben #marcius15 #március15 #marcius15🇭🇺 #nemzetiunnep #nemzetiünnep #nemzetidal #talpramagyar #magyar #petofi #pilvaker

A post shared by Lindsay Nagykövet (@ambassadorlindsay) on

 

Eduard Habsburg pedig kokárdát villantott.

Twitter-videójában azt is elmondja, miért.

Eduard Habsburg a Twitteren magyarázza, mit ünnepelnek a magyarok március 15-én, és azt is elmondja, Habsburg létére miért visel kokárdát az ünnepen.