Így néznek ki a Dubaiban működő modern rabszolgamunkások szállásai… kegyetlenség és kizsákmányolás a gazdag arab országokban

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Mint az igazi koncentrációs táborok…

Az ember nem gondolná, hogy a fejlett és gazdag arab országok botrányos elveken képesek működni.

No, nem mintha a magát fejlettnek mondó nyugaton ez másképpen lenne. Modern kori rabszolgák, kizsákmányolt és ellehetetlenített emberek mindig is voltak és lesznek.

Ez a kapitalista társadalom örök érvényű szabálya…

dubai-sotet-oldala-1-6ca096a669.jpg

Az azonban mégis nagyon megdöbbentő, ami Dubaiban folyik, mert ez a színfalak mögött zajlik, a csillogás és a szemfényvesztés függönye mögött.

Indiai és más nemzetiségű modern rabszolgamunkások dolgoznak éjt nappallá téve azon, hogy a fényűző város felhőkarcolói gomba módjára nőjenek ki a földből.

Mindeközben annyira borzalmas körülmények között dolgoztatják őket, minimális fizetésért, hogy közben a munkájuk veszélyessége miatt évente több százan halnak meg közülük.

Ezek a kimerültség, túlhajszoltság miatt történnek, és munkahelyi balesetekből adódóan.

Van, hogy tehénszállító kocsikban viszik dolgozni Dubai modern rabszolgáit. Szennyvíztől és izzadtságtól bűzló helyen élnek azok, akiknek valóban a fényűző várost köszönhetjük!

Egy gyors keresés a dubai szóra az interneten és az ember rögtön csodálatos felhőkarcolókról, gyönyörű szállodákról és a tengerparton teveháton közlekedő emberek képeivel találja szembe magát, amiből érthetően mindenkinek egyből az a kép alakul ki a fejében dubairól, hogy ez az az ország, ahol mindenki olyan gazdag, hogy aranyozott WC papírral törli ki magának.

Mohammed sejk jó munkát végzett és széles mosollyal adta be az embereknek azt, hogy dubaj az 1001 éjszaka meséinek az országa és ezt úgy tűnik, hogy mindenki be is nyeli.

Embertelen körülmények között dolgoztatnak ugyanis modern rabszolgákat. A főleg Indiából érkező munkásoktól már a reptéren elveszik az útlevelüket, és sosem kapják azt vissza.

A legtöbben így lényegében itt ragadnak, és 2 évig kell csak azért dolgozniuk, hogy a vízumukat ki tudják fizetni.

A rengeteg építkezés csökkenésével a parasztvakítás hatékonysága kezd megszűnni és kezd dubai sötétebb oldala is a felszínre emelkedni.

Emberjogi aktivisták megrázó képeket készítettek arról, hogyan is néznek ki azok a bizonyos munkásszállók a valóságban.

Olyanok, mintha koncentrációs táborok lennének.

A munkások minden emberi körülményt nélkülözve a saját mocskukban képtelenek pihenni, már amikor van pihenő idő.

Arról nem beszélve, hogy gyakran a földön fekszenek mert ágy sincs.

Aztán néhány óra pihenő után azonnal hajtják is őket dolgozni.

Ha nem mennek, vagy kihagynak egy napot, megválnak tőlük, és gyakorlatilag a lehetetlenség szélén találja magát az adott munkás.

Az országba érkezésükkor az útlevelük elveszik, és nem is adják nekik vissza, így ki vannak teljes mértékben szolgáltatva annak, hogy rabszolga munkát végezzenek.

Épphogy csak nincsenek rabláncon…

Forrás

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel