Idegen világra bukkantak a szomszédban: a Földszerű bolygó fejlett civilizációt rejthet!

Fejlett földönkívüli civilizáció tőlünk nem messze? Életet rejthet a különleges exobolygó, a csillagászok már vizsgálják.

Nemrég találtak egy bolygó,t amin akár duális világ is kialakulhatott.

Egy oylan rejtett ökoszisztéma uralhatja, amiben kialakulhatott egy komplexebb, magasan fejlett élet és civilizáció is.

Sőt, az sem kizárt, hogy még a kapcsolatot is fel tudjuk venni ezzel a civilizációval – ha valóban kialakult.

Egyre nagyobb az izgalom a csillagászok és asztrobiológusok körében a csillagászati léptékben szinte a szomszédban felfedezett bolygóval kapcsolatban.

Az égitest a Proxima Centauri körül kering.

Ez pedig tőlünk alig 4,2 fényévnyire van.

Vagyis ha fénysebességgel lennénk képesek haladni, akkor kicsit több mint 4 év alatt oda lehetne érni egy űrhajóval.

Vágyálomnak tűnhet, de ne feledjük, a NASA már gőzerővel dolgozik az EmDrive térhajtómű működőképes prototípusán, mely képes lehet meggörbíteni maga körül a téridőt, és akár a fénysebességhez közeli meghajtást adni.

A szakértők a chilei La Silla Csillagvizsgáló által gyűjtött adatokat elemezve olyan apró eltéréseket fedeztek fel a csillag mozgásában, amelyek a közelében keringő bolygók gravitációjára utalnak.

A Proxima b a Proxima Centauri lakható zónájában kering, ez azt jelenti, hogy felszínén elvileg jelen lehet folyékony állapotban a víz.

Azt nem tudni, hogy a bolygón kialakulhatott-e az élet, de egyre nagyobb a valószínűsége, hogy igen.

A szakemberek ugyanis számos olyan közvetett bizonyítékot tártak fel az elmúlt hónapokban, melyek azt mutatják, hogy ez lehet a helyzet.

Légkör jelen van, víz jelenlétére is több kémiai mellékelem utal.

Azonban egyvalami bonyolítja a helyzetet, bár ez önmagában még nem zárja ki az életet, vagy annak komolyabb szintű jelenlétét:

Egyik oldalát folyamatosan megvilágíthatja csillaga, így ezen a felén állandó forróság, míg a másik oldalán örök fagy alakulhatott ki.

Érdekesség, és talán nem véletlen egybeesés, hogy korábban az elmúlt évtizedek során többször is fogtak innen mesterségesnek tűnő rádiójeleket.

Persze ezek könnyen lehet, hogy csak egy közelben lévő pulzárból származhattak, de nincs kizárva az sem, hogy egy célirányosan jel lehetett egy idegen civilizációból…

A csillagászok most gőzerővel azon vannak, hogy minél többet megtudjanak a rejtélyes égitestről, és a rajta esetlegesen kialakult életről.