Idegen struktúrák jelennek meg a Szaturnusz egyik holdján: műholdas felvételek igazolják!

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Az évekkel ezelőtti felvételen még nem voltak rajta azok az építményszerű struktúrák, amik a friss felvételeken már rajta vannak.

Egy fejlett, rejtőzködő civilizáció építkezik a Titánon?

A Szaturnusz egyik holdja, a Titán felszínén több tenger is húzódik. Nemrégiben észrevették, hogy a legnagyobb, Ligeia Mare elnevezésű tengeren az ismert szigetek mellett egy új is kialakult.

A furcsa objektumot az amerikai Cornell egyetem kutatói fedezték fel a Cassini űrszonda fotóján, és bár elméletek már vannak, biztos magyarázat még mindig nincs a kialakulására vonatkozóan.

Még a kutatók is a magic island, vagyis varázslatos sziget névvel illették a piros karikában látható, újonnan feltűnt szigetet. A felső, régebbi fotón még nem szerepel az objektum.

A Titánon több állóvíz található, legnagyobb tengerén, a Ligeia Marén eddig nem történt ismert változás, most viszont összezavarodtak a tudósok, még a sziget halmazállapotát illetően sem teljesen biztosak.

Az egyik verzió szerint ez csak egy fantomsziget, amelyet a hullámok fodrozódása hozott létre.

Egy másik álláspont szerint a tenger fenekéről előtörő gázbuborékokról van szó, de olyan elmélet is létezik, hogy a tenger hordaléka csoportosult ebben a pontban.

Azonban ezen elméletek egyike sem bizonyított egyelőre.

Joggal merült fel sokakban, még bizonyos szakértőkben is, hogy talán egy komplett ökoszisztéma lehet a Titánon.

Nem csak életet sejtenek egyes teóriák az égitesten, hanem egy rejtőzködő fejlett civilizáció jelenlétét is.

A Titán az egyetlen, sűrű légkörrel rendelkező hold a Naprendszerben.

Egészen a közelmúltig ez a légkör megakadályozta a Titán felszínének optikai vizsgálatát, de az amerikai-európai Cassini–Huygens küldetés nemrégiben új adatokkal szolgált a felszínéről, és további adatokat közöl folyamatosan a holdról.

A belsejében fagyott állapotban megmaradhattak azok a kémiai anyagok, amik a Földön az élet kialakulásában szerepet játszottak.

Ezért is gondolják úgy, hogy valamilyen szinten jelen lehetnek szerves anyagok, vagy azokból felépülő élőlények.

A Naprendszerünkben a Földön kívül ez az első olyan égitest, amelyen folyékony halmazállapotú anyagot találtak, azóta pedig már a Marson is jelentették, hogy folyékony víz található egyes kráterekben.

Vajon tényleg él egy idegen civilizáció a Titánon, mely struktúrákat, objektumokat és szigeteket kezdett el építeni, és ennek nyomát sikerült műholdas felvételeken elkapni?

Ha így van, akkor az értelmes élet már közvetlenül a  szomszédunkban van…

A Titán kutatása a jövőben is kiemelkedő szerepet kap a NASA-nál, ugyanis az egyik legelső bolygó, melyen úgy gondolják, jó eséllyel találhatnak valamit, ami újraírhatja a tudományos világot…

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel