Horrorbaleset Akasztón: a gyerek­ülés a csomagtartóban hevert, a 3 éves Adriánnak esélye sem volt


A gyerek­ülés a csomagtartóban hevert, a sofőr pedig csak nyomta a gázt, miközben élettársa két kisfia mögötte utazott a száguldó autóban. A há­roméves Adriánnak esélye sem volt a túlélésre.

A gyerek­ülés a csomagtartóban hevert, a sofőr pedig csak nyomta a gázt, miközben élettársa két kisfia mögötte utazott a száguldó autóban. A há­roméves Adriánnak esélye sem volt a túlélésre.

Borzasztó jelenetek játszódtak le szerda este fél tízkor a Bács-Kiskun megyei Akasztón: a Csengődi utca elején egy nagy sebességgel hajtó BMW sofőrje a kanyar után elvesztette uralmát a kocsi fölött, lesodródott az útról, és az árok mögötti kerítésbe csapódott. A kocsit Zoltán vezette, az anyósülésen az élettársa, Alexandra ült, hátul pedig a fiatal anyuka gyerekei, a hároméves Adrián és az ötéves Botond.

A kocsiban senki nem volt bekötve, a hatalmas csattanás után a legkisebb fiú kirepült az ablakon, s arccal a betonnak csapódott. A kiskőrösi és akasztói tűzoltók mellett három mentőautó érkezett a helyszínre. A 27 éves édesanya és az ötéves gyerek könnyebb sérülésekkel megúszta, a szerencsétlenül járt kisebbik fiút és nevelőapját – miután a katasztrófavédők kivágták a roncsokból – súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Sokáig küzdöttek az életükért, végül Zoltán állapotát sikerült stabilizálni, Adrián életét azonban már nem menthették meg. Szinte hihetetlen, de a balesetet követően készített felvételeken jól látszik: a rendőrök felnyitották a csomagtartót, ahol két gyermekülést is találtak. A használatuk esetén minden bizonnyal elkerülhető lett volna a legrosszabb…

A kocsi csomagtartójába volt behajítva a két gyerekülés

A hivatalos szervek kiérkezése előtt a helyiek is próbáltak segíteni.

– A hatalmas csattanásra lettem figyelmes. A fiú édesanyja, miután kikászálódott a kocsiból, kétségbeesetten próbálta élesztgetni az eszméletlenül heverő gyermekét. Adrián nagyjából tíz perc után tért csak magához, kinyitotta a szemeit, de azt mondta, hogy nem lát semmit. A testvére keservesen sírt – mondta lapunknak az egyik szomszédos házban élő asszony, aki vízzel is próbált segíteni.

A család éppen a néhány kilométerrel odébb fekvő településre, Csengődre tartott, ahol Alexandra élt a fiaival. Már szinte célegyenesben voltak, amikor megtörtént a tragédia. A 29 éves kiskőrösi férfi az élettársa, látszólag nagy a szerelem kettejük között, a gyerekek is szeretik. Egy békés kis utcában laknak, ahova Zoltán rendszeresen jár.

– Folyton száguldozott, már többször rá is akartam szólni a felelőtlen viselkedése miatt. Dübörögtette a zenét, mindig tudtuk, ha erre jár. Boti most megy majd iskolába, a kis Ad­riánt pedig mindenki imádta, olyan aranyos volt, ahogy integetett a kis kezével és köszönt is – mondta lapunknak egy neve elhallgatását kérő utcabéli.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság halálos közlekedési baleset gondatlan okozása miatt folytat eljárást. Úgy tudjuk, a baleset után – a sérülései miatt – nem tudta megfújni a szondát a sofőr.


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük