Hoppá! – 66 templomot gyaláztak meg Franciaországban, csak januárban

francia-templom-e1555683894947.jpg

Felháborodott üzenetet írt a republikánus pártelnök, Laurent Wauquiez Twitter-oldalán egy kigyulladt párizsi templom kapcsán egy hónapja – emlékeztet a V4NA nemzetközi hírügynökség. A Notre-Dame pusztulása után sokan beszélnek a francia republikánusok elnökének Twitter-üzenetéről.

A párizsi Saint-Sulpice templom március 17-én gyulladt ki. A nyomozás kiderítette, hogy szándékos gyújtogatásról volt szó. A kár 900 ezer euró.

A 17. és 19. században épült templomból az impozáns főbejárat, egy 18. századi üvegablak és egy lépcső sérült meg a leginkább.

A tűzeset után a nyomozás kiderítette, hogy a lángok egy hajléktalan égő ruhájáról terjedtek át a templomra. A rendőrség megállapította, hogy szándékos gyújtogatás történt.

Encore un acte anti-chrétien aussi inadmissible que sa couverture médiatique est infime. Sur le seul mois de janvier, 66 églises ont été profanées. #SaintSulpice, ce n’est pas seulement une église, c’est une part de ce que nous sommes. Assez d’omerta. Ouvrons les yeux. pic.twitter.com/S9y9XmnGk6

— Laurent Wauquiez (@laurentwauquiez) March 18, 2019

A republikánus pártelnök, Laurent Wauquiez Twitter-oldalán arról írt akkor, hogy „csak januárban 66 keresztény templomot gyaláztak meg vagy rongálással, vagy gyújtogatással”.

Ez pedig, ahogy fogalmazott, ismét egy keresztényellenes támadás, a média viszont úgy tesz, mintha nem történt volna semmi. „Nemcsak egy templomról van szó, hanem egy darabról, belőlünk. Elég volt a hallgatásból, nyissuk ki a szemünket végre!” – zárta üzenetét a politikus.

(origo.hu)

Forrás