Homo Sapiens 2.0 – A következő egymillió év – 01.rész

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

A robotika és a mesterséges intelligencia akár már a belátható jövőben lehetővé teheti, hogy az elhunyt emberek elméjének tartalmát, feltölthessük egy robotba, aki megszólalásig hasonlít a szerettünkre. A robot rendelkezik annak minden emlékével, személyiségére jellemző megnyilvánulásokkal, az érzelmi reakciók szimulációjával, a mesterséges intelligencia segítségével pedig teljesen emberi viselkedéssel, sőt a további személyiségfejlődés lehetőségével.

Vajon egy ilyen megoldás, pótolná az elhunytak iránti hiányérzetünket? Hogyan viszonyulnánk egy ilyen robothoz? Hogyan tekintenénk ezután mások halálára és hogyan a saját halálunkra? Valamint ezek a mesterséges intelligenciával fejlődő robotok, hogyan tekintenének önmagukra és a velünk való kapcsolatukra, illetve eleve az emberiségre?

A sorozat témája: Az ideg- és a mérnöktudomány drámai sebességű fejlődése egyre közelebb visz minket egy olyan utópisztikus világhoz, melyet eddig csak tudományos-fantasztikus filmekből ismertünk, s amelyben a mesterséges intelligencia utoléri, sőt meg is haladja az emberi intelligenciát. Vajon az így megszülető lények a segítőink, vagy a tönkretevőink lesznek? És hogyan hatnak majd a további evolúciónkra?

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel