Hihetetlen történet! Hülyére vette egész Németországot egy nigériai migráns

24 különböző néven regisztrált, ezért 24 szer vette fel a segélyt egy nigériai migráns.

A német rend­őr­ségi szak­szer­ve­zet sze­rint szo­ro­sab­ban kel­lene együtt­mű­köd­nie a kü­lön­böző ha­tó­sá­gok­nak, hogy ki tud­ják szűrni a csaló mig­rán­sok trük­kö­zé­seit.

Számtalan esetben derült már ki bevándorlókról, hogy több német tartományban is regisztráltatták magukat, és különböző neveken igényeltek szociális juttatásokat. Erre azért van sokaknak lehetősége, mert a migránsok nagy része hivatalos iratok nélkül érkezik Európába, így lényegében bemondásra veszik fel a hatóságok az adataikat.

És bár a migrációs válság már az ötödik éve sújtja Európát, Németországban még mindig nem sikerült egy olyan, tartományokon és hatóságokon átívelő szoftveres rendszert kialakítani, ami például ujjlenyomatok alapján kizárná az ilyen és ehhez hasonló visszaélések lehetőségét. A legújabb ilyen eset kapcsán pedig már a rendőrségi szakszervezet is megszólalt, akik forradalmi újításokat sürgetnek.

Essenben ugyanis a múlt héten őrizetbe vettek a rendőrök egy nigériai migránst, akiről kiderült, hogy 24 különböző személyazonossággal volt regisztrálva különböző hatóságoknál, ami egyben azt is jelentette, hogy a neki járó szociális segélyt és zsebpénz sokszorosát tudta felvenni hónapról hónapra.

A rendőrségi nyilvántartás szerint meglehetősen hosszas a férfi bűnlajstroma, ám eddig nem derült ki, hogy ugyanaz lenne az elkövető, mivel mindig más név és születési hely volt beírva a vele kapcsolatos jegyzőkönyvekbe.

A szakszervezet követelése, hogy egy olyan szövetségi szoftvert fejlesszenek ki az illetékesek, amit akár tabletről és mobiltelefonról is elérhetnének a járőrök. Így egy hétköznapi igazoltatás során is ki lehetne szűrni a csalókat.

A kép illusztráció!

Forrás