Hiba csúszhatott a mestertervbe – Ötszáz Orbán-fóbiás követelésére sem futamodott még meg a kormányfő – PS-videó

Katartikus élményként élték meg a vasárnapi tüntetés szónokai, hogy az összes ellenzéki pártot sikerült összerántani az Orbán Viktor évértékelőjének apropóján gründolt Újabb Világforradalomra a Budai Várba, a Miniszterelnökség előtti térre.

December eleje óta amúgy ugyanezek a pártok, ugyanazokkal a fellépőkkel már tucatszor szórakoztatták az erre fogékonyakat, az újdonság – szerintük – most az volt, hogy eljöttek a jobbikosok is. Azok a jobbikosok, akik egyébként eddig is elmentek az összes hasonló eseményre, és ahogy korábban, úgy vasárnap is együtt masíroztak korábbi ősellenségeikkel.

A gyújtó hangú beszédek mindenféle konkrétumot nélkülöztek, arra viszont kiválóan alkalmasak voltak, hogy huhogásra, sípolásra, kántálásra késztessék az akasztgatni vágyó, didergő nyugdíjasokat, ezzel is növelve kissé a relatív hőérzetüket.

A döntően a trágárságra, hangerőre építő, de ötleteket nem említő beszédek közben a legendásan szellemes Lukácsi Katalin szórakoztatta a néhány száz dühös embert, akik végigszenvedve a szónoklatokat elindultak az Állami Számvevőszék (ÁSZ) épülete elé, mert az Orbán csahos kutyája, vagy valami ilyesmi.

A buli szervezője a háttérben valóban a Jobbik lehetett, talán nem véletlen, hogy az ÁSZ előtti újabb hangoskodás közben maga Szabó Gábor pártigazgató instruálta az összes ellenzéki politikust, akik sűrű bólogatásokkal vették tudomásul az utasításokat.

A Jobbik nyilván bajban lehet, miután már egymilliárd forint körüli összegű bírsággal sújtotta őket az ÁSZ, és szerintük a számvevőszék tehet arról, hogy évek óta képtelenek összehozni egy olyan pénzügyi beszámolót, amely legalább a formai követelményeknek megfelelne.

Mivel D.I.K.T.A.T.Ú.R.A. van, az ÁSZ-bírság ügyét vitathatatlan össznépi gondolattá tette a tüntetők körében Kunhalmi Ágnes kijelentése, amely szerint Orbán Viktor hamarosan be fogja tiltani az összes pártot a Fideszen kívül.

A tüntetőkkel bandukolva ijesztő volt belegondolni, hogy az ÁSZ épületénél ugyanazok a szónokok elmondják ugyanazokat a beszédeket, mint a Várban, de a pesti belvárosban már a B-csapat lépett pályára, félő volt ugyanakkor, hogyha a móka hajnalig tart, akkor elő kell húzni a kalapból az MSZP börtönválogatottját is.

A szeretet langyosan bizsergető hullámaiban fürdőztünk, miközben az ellenzékiek molinóját tartó Kocsis Cake Olivio frizuráját egy jobbikos zászló simogatta.

Igyekeztünk szóra bírni Szabó Gábort, hogy miért olyan feltűnően aktív a vasárnapi tüntetésen, de elzárkózott az interjútól, Lukácsi Katalin viszont elárulta stábunknak, hogy Szabó egy lelkes szervező, azért irányította az eseményeket. Gyöngyösi Mártontól megtudtuk, hogy a zsidók listázásának szükségességéről elmondott gondolatairól beszélni már nem időszerű, mert az már rég volt, különben is bocsánatot kért, és egyébként nem gondolta úgy akkor sem, amikor kimondta

A Jobbik néppártosodása töretlen, garancia erre a skinhead-múlttal rendelkező, erőszakos bűncselekményért jogerősen elítélt pártelnök, Sneider Tamás. Ja, és a legfontosabb, amit a szervező politikusoktól megtudtunk: Orbán már rég megbukott, csak még nem tud róla. 

A videót készítette: Csibra Tibor és Ragács András

Fotó: MTI/Balogh Zoltán