Hazugságokra alapozta Amerika, az atombomba ledobását Hirosimára – állítja egy amerikai professzor

Gregg Herken, a Kaliforniai Egyetem professzora szerint nem igazak azok az állítások, amelyekkel a hirosimai atombomba bevetését hivatalosan alátámasztottak az Egyesült Államokban!

“Az Egyesült Államok légiereje 1945. augusztus 6-án atombombát dobott a japán Hirosima városára, majd három nappal később Nagaszakira.

Az atomtámadás közelgő 70. évfordulója alkalmából a The Washington Post című amerikai napilap összeállítást közölt öt tévhit eloszlatására.

A cikk szerzője, Gregg Herken, a Kaliforniai Egyetem professzora hangsúlyozta, hogy a nukleáris fegyverek bevetéséről szóló amerikai döntés számos körülményét még ma is homály fedi, az évforduló mindazonáltal alkalmat kínál néhány széles körben elterjedt tévhit eloszlatására.”

– írja a Washington Post. Az amerikai szerző szerint

nem igaz, hogy az atombomba vetett véget a háborúnak. Nem igaz továbbá az sem, hogy a nukleáris támadás félmillió amerikai életét mentette meg. Nem igaz, hogy az atomtámadás egyetlen alternatívája Japán megszállása volt, és az sem igaz, hogy az atombomba ledobása előtt figyelmeztették a japánokat.

Ez mind így van, azonban felelősségre-vonást soha nem is kezdeményeztek ezért, az emberiség ellen elkövetett legsúlyosabb és legkirívóbb tömegmészárlásért!

A meggyónás pedig, ebben ez esetben nem ment fel senkit a bűn- és bűntudat alól, és az elfelejtett főhajtás csak minősíti az országot és az államot!