Hatalmas vita volt a svéd tévében Magyarországról. A demokrata párt vezére kiállt hazánk mellett. Videó! 

Jamie Akesson, a bevándorlás-ellenes Svéd Demokraták párt első embere forró szóváltásba került két politikussal az állami TV-ben – írja az SVT.

“Most már csendben leszel? Most már hallgathatsz! Nem tudja abba hagyni, hogy folyton megszakítson!?” – kiáltotta Åkesson, miután Annie Lööf próbára tette a türelmét.

Magyarország bevándorláspolitikája akkor került szóba, amikor Akessont provokálták különböző migrációval kapcsolatos kérdésekkel. Az SD vezére ekkor beleállt a két liberális politikusba, Annie Lööf-be (Centrum párt, régi Farmer párt) és Jonas Sjöstedt-be (korábbi Kommunista párt tagja).

Akesson azt mondta, hogy szerinte a kelet-európai országokat nem büntethetik a nyugatiak, mert nem vesznek részt a migránsok befogadásában. A két liberális politikus szó szerint megrettent ezen, és azt mondták, hogy Åkesson náci.

Az állami TV híreiben úgy jelent meg a cikk, hogy

“AKESSON A MAGYAROK OLDALÁN HARCOL”

A Svéd Demokraták vezére tiszteli Orbán Viktort. Sjöstedt azonban nem bírt magával és tovább ment. Elkezdte antiszemitázni Orbán Viktort, de Akesson megvédte őt. Kijelentette, hogy ez hazugság.

Jimmie Åkesson megvédte Magyarországot:

MAGYARORSZÁG KÖVETTE AZ ELFOGADOTT EGYEZMÉNYEKET, MÍG MÁS ORSZÁGOK “MEGNYITOTTÁK A HATÁROKAT, ÉS TELJES KÁOSZT CSINÁLTAK”.

“Most valódi kritikát hallhatunk Magyarországról?” – értetlenkedett a kommunista politikus.

Åkesson elmondta, hogy Magyarországnak vannak korrupciós problémái, de Magyarország egy fiatal demokrácia és ezek a problémák a korábbi keleti-blokk tagsága miatt keletkeztek, de nem szabad büntetni őket (ami azt jelenti, hogy szükség esetén segítenünk kell).