Hatalmas botrány Tommy Robinson lecsukása miatt – Geert Wilders holland politikus is megszólalt – Eközben ezrek tüntetnek Robinson mellett az utcán


Elítélték Tommy Robinsont, jobboldali aktivistát, újságírót, akinek azért kell 13 hónapra börtönbe vonulni, mert  tudósítani akart muzulmán erőszakoló bandák tárgyalásáról. Szombaton több ezer tüntető vonult utcára Londonban, hogy tiltakozzanak a jogtalan ítélet ellen. A mainstream médiában természetesen nincs szó az ügyről. 

Tommy Robinsont pénteken letartóztatták Londonban „uszítás és a köznyugalom megzavarására” hivatkozva, amiért a Facebook-oldalán élőben tudósított egy muzulmán banda peréről, amelynek tagjai nőket erőszakoltak meg. Még nagyobb bűn, hogy kérdéseket is fel mert tenni a bandatagoknak.

A jobboldali újságírónak 13 hónapot kell börtönben töltenie “bűnei” miatt, ami felér egy halálbüntetéssel is, hiszen a muzulmán bandák megfenyegették Robinsont, hogy amint bevonul, ki fogják végezni.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy ez csak egy trükk, és valójában a hatóságok így akarják kivonni a forgalomból a jobboldali “bajkeverőt”.

Tommy Robinson egyébként évek óta ellenségnek számít, hiszen őszintén beszámol a szigetországban egyre romló közbiztonságról, és gyakran hívja fel a figyelmet a migráció és az iszlám veszélyeire.

A jogtalan ítélet miatt szombaton több ezer tüntető vonult utcára. A jobboldali brit függetlenségi párt, a UKIP vezetője, Gerard Batten is részt vett a tönntetésen.

A közösségi médiában egyre többen fejezik ki tiltakozásukat a #FreeTommy hashtaggel.

Geert Wilders hivatalos kérdéssort is intézett a holland külügyminiszterhez , és azonnali közbelépést sürgetett az ügyben.

Ön szerint a szólásszabadság vonatkozik-e azokra, akik az iszlámot és az EU-t kritizálják, és hajlandó-e azonnal kifejezni nemtetszését brit kollégája felé, amiért az ország súlyosan megsértette a szólásszabadság intézményét, és hajlandó-e követleni a közbenjárását az ügyben érintett biztonsága érdekében?

– tette fel a kérdést Wilders.

Kapcsolódók:


Like it? Share with your friends!

One Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Az a legszomorúbb, hogy ehhez találnak bírót aki ilyen ítéletet hoz, és büntetlenül megússza! Lehetne akár a magyar kúria is!

Kérjük oszd meg a cikket

Mivel a Facebook korlátozza a hírek automatikus megjelenítését, ezért arra kérünk, hogy oszd meg személyesen a cikket, ezzel jelentős mértékben segítve az oldalt hatékonyságát. Köszönjük