Harry Potter is nyakig az LMBT-ben: meleggé varázsolták a gyermekeket tanító Dumbledore-t

Nem elég, hogy a boszorkányságot és varázslást megszeretették a Harry Potter-en keresztül egy egész generációval, most jön a kötelező homoszexuális tréning is.

Brutálisan népszerű

Vitathatatlan, hogy a Harry Potter-féle univerzum minden addigi gyermektörténetnél több embert ért el az elmúlt évtizedekben. Nemcsak a kiskorúak tízmillióit ragadta magával az ifjú varázsló története, de az egyre komorabb és sötétebb stílusban megírt könyvek és az abból készült filmek már az összes korosztályt célozzák.

Talán csak az erőszakos genderlobbi időben később történő berobbanásának köszönhetjük, hogy a most már minden sorozatra és filmre kiterjedő homoszexuális-kvóta akkor még nem érte el a Harry Potter-regényeket/filmeket.

Most azonban egyre több jel mutat arra, hogy utólag is belecsempésznék az LMBT-vonalat az univerzumba, hogy egyszer s mindenkorra, ne csak a boszorkányság és varázslás sötét praktikáit ismertessék meg a követőkkel, hanem alapvető érzékenyítő tréningben is részesítsék őket.

A legújabb Harry Potter eposz a napokban jött ki a mozikban, a Legendás állatok és megfigyelésük címmel illetett sorozat legújabb eposza. Ebben a Harry Potter-féle történet előzményeibe nyernek betekintést a nézők, amikor a jóságos tanítómester szerepében tetszelgő Albus Dumbledore fiatalkori énjét ismerhetik meg.

Dumbledore, a varázslóoktató, a gyermekek gyámja valójában homoszexuális.
Dumbledore, a varázslóoktató, a gyermekek gyámja valójában homoszexuális.

A szerzőnő már évekkel ezelőtt szivárogtatott

J.K Rowling már több ízben is tett arra utalásokat, hogy a főfő varázsló (kvázi egyfajta isteni szereplő) valójában homoszexuális.

A mostani előzménytörténet kapcsán pedig a Dumbledore-t alakító Jude Law is kijelentette:

“A világ készen áll egy nyíltan meleg Dumbledore-ra és, ha mégsem, akkor nagyon is kellene!”

J.K. Rowling először 2007-ben hozakodott elő azzal, hogy Dumbledore valójában meleg. Akkor azt mondta, az ő fejében ő és Grindelwald szerelmesek voltak.

A film egyik jelenetében láthatjuk a két fél közötti intim kötődést.
A film egyik jelenetében láthatjuk a két fél közötti intim kötődést.

Harry Potter-világ: a példakép homoszexuális kapcsolatban a főgonosszal

A mostani filmet és a sorozat korábbi epizódjait is rendező David Yates úgy fogalmazott: kettejük között egy nagyon intenzív kapcsolat volt tizenévesként. Kvázi teljesen beleszerettek egymás ötleteibe, ideológiájába, és végső soron egymásba.

A Legendás Állatok 2. részében ugyan ez nincs explicit kijelentve, de van olyan jelenet benne, amikor szenvedélyesen kéz a kézben egymás szemét nézik.

A ki nem mondott, de erősen sugallt homoszexuális szál nem csupán a csapból is folyó genderlobbi miatt felháborító, hanem azért is, mert az alapvetően a jó és rossz küzdelmére felépített alapsztori ismételten megbukik az alapvető etika vizsgán.

Már a Harry Potter-sorozat korábbi részeiben is egyre jobban vegyült egymással a jó és rossz varázslóvilág, nem választották szét egyértelműen a két oldalt. S tulajdonképpen most az abszolút igazság és jóság és szeretet filmbeli megtestesítőjét, Dumbledore-t állítják be úgy, mint aki eredendően intim kapcsolatban állt az ősgonosz karakterrel, aki a későbbiekben is alapjaiban befolyásolta későbbi sorsát. (A most kihozott film tanulsága tulajdonképpen az, hogy Dumbledore nem veheti fel a küzdelmet Grindelwald-dal, mert vérszerződést kötöttek, hogy nem támadnak egymásra.)

Totális identitászavar. Pont a legrosszabb üzenet, amit a fiatal korosztály felé közvetíteni lehet.

Forrás: Pinknews, Gay.hu, Noizz