Három szelfiző tinit gázolt halálra egy vonat

1856407_pexels-photo-597322.jpg

Ismét tragikus kimenetelű szelfibaleset történt – ezúttal Indiában. Sajnos egyre több olyan esetről kell beszámolnunk, amikor egy tökéletesnek szánt fénykép okozza fiatalok halálát.

Április elején egy orosz tinilány szülinapi szelfi készítése közben zuhant ki a tizedikről, egy hónappal korábban egy – ugyancsak orosz – tinilányt egy száguldó vonat szaggatott szó szerint darabokra, Thaiföldön pedig pont az ehhez hasonló esetek elkerülése végett vezettek be – halálbüntetéssel szankcionált – szelfitilalmat.

1856407_pexels-photo-597322.jpg

A fiataloknak már nem elég egy jó helyen lőtt szelfi: minél extrémebb – és veszélyesebb – helyszínekre vágynak © Pixabay

Az AFP szerdán számolt be a tragikus hírről: három fiatal egy száguldó vonatnak köszönhetően vesztette életét Panipat városánál. “Az áldozatok a síneken fotózták magukat.

Amikor látták, hogy közeledik egy vonat, átugrottak egy másik sínpárra, anélkül, hogy észrevették volna, hogy ott is közeledik egy szerelvény” – nyilatkozta M. S. Dabas rendőrtiszt a hírügynökségnek. Két 19 és egy 18 éves fiatal szörnyethalt, míg negyedik társuk megmenekült.

Egy korábbi tanulmány szerint 2011 és 2017 között 259 szelfibaleset végződött halállal. A legtöbb ilyen eset Indiában történt, ezt követően Oroszországban, az Egyesült Államokban és Pakisztánban.