Három ISIS terrorista bevallotta, hogy az amerikai megszálló erőkkel együttműködve hajtottak végre műveleteket

harom isis terrorista bevallotta hogy az amerikai megszallo erőkkel együttműködve hajtottak vegre műveleteket

A szíriai Badia lakosainak segítségével végrehajtott biztonsági művelet során csapdát állítottak fel egy hattagú ISIS terrorista csoport ellen, akik közül hármat megöltek, a többieket pedig letartóztatták – számol be róla az Új Világtudat

A három letartóztatott ISIS terrorista bevallotta, hogy számos terrorista műveletet követtek el, köztük gyilkosságot, kivégzést, emberrablást és pusztításokat. Ezen terrorműveletek nagy részét az ISIS vezetői és az amerikai megszálló erők közötti koordináció révén hajtották végre, amelyek az Al-Tanf térségben találhatók a szír-jordán határon.

Az 1998-ban Idlebben született Salah Jaber al-Daher – más néven Abo Abdul Rahman al-Salafi nevű terrorista azt mondta, hogy az ISIS szervezethez az egyik rokonán keresztül csatlakozott (neve: Abo Salam Omareyeh), aki ennek a takfiri (a takfiri egy muzulmán, aki egy másik muzulmánt hitehagyással vádol) szervezetnek volt a tagja, aki kihasználta, hogy pénzszűkében volt, és bemutatta egy másik, Samer al-Bori nevű személynek, aki a szíriai Badiában a Jabal al-Bashari területére szállította, ahol az ISIS terroristái fogadták, köztük Abo Islam. Erre 2018-ban került sor.

A második terrorista, az 1999-ben Homszban született Abo al-Baraa al-Homsi elmondta, hogy 2017-ben találkozott Homsz városában egy Firas al-Khalid nevű személlyel. Ennek a személynek volt egy ruházati üzlete, és azt javasolta, hogy ad neki 100-200 amerikai dollárt és Rakkába szállítja, hogy csatlakozzon az ISIS-hez. Azért fogadta el a javaslatot, mert pénzre volt szüksége.

A harmadik terrorista, Amer Abdul Ghaffar Neameh – más néven Abo Swan -, 2001-ben született Haszakában, aki elmondta, hogy a Whatsapp útján kommunikált unokatestvérével, Wahid Meameh-vel, aki Badiában volt, és azt mondta, hogy pénzt és autót fog kapni, ha csatlakozik a szervezethez.

A három terrorista bevallotta, hogy néhány hétig az ISIS bírái képezték ki őket, akik azt mondták nekik, hogy dzsihádisták és mindenki, aki az ISIS ellen harcol, hitetlen. Kiképezték őket a fegyverek és rakéták, köztük az amerikai rakéták használatára is.

A terroristákat a francia, a brit és az indonéz nemzetiségű harcosokon kívül több nemzetiség úgynevezett ISIS emírjeinek is bemutatták.

Ami a bűncselekményeket illeti, amelyekben a terroristák részt vettek, az első terrorista Abo Abdul Rahman al-Salafi azt állította, hogy szarvasgombák keresése közben 21 embert öltek meg, és a szír hadsereg konvojaival szemben műveleteket hajtottak végre.

“Aal-Badia számos területén csapdákat állítottunk fel a szír hadsereg és a polgári autók ellen,” – tette hozzá.

A terroristák hangsúlyozták, hogy parancsokat kaptak az al-Tanf térségbeli amerikai megszálló erőktől. Ezek a megszálló erők a szaúdi állampolgárságú Hasan Alqam al-Jazrawi, az ISIS egyik vezetőjének adtak parancsokat, hogy vegyék célba a szír hadsereg egységeit, Palmürát, a T-4 légibázist, és a palmürai régióban található olajmezőket.

“Egy al-Jazrawihoz közeli személy, akinek Hasan al-Wali volt a neve, azt mondta nekem, hogy az al-Tanf bázison találkozott az amerikaiakkal, és azt mondták neki, hogy meg kell támadnunk a Palmüra régiót és a T-4 légitámaszpontot, és ők fognak nekünk rakétákat, fegyvereket, pénzt, autókat és drónokat adni. Letöltötték a Tag programot mobiltelefonjukra a szír hadsereg mozgásának megfigyelésére. Al-Jazrawi azt mondta, hogy meg fogja tenni, de időre van szüksége, hogy harcosokat hozzon az Eufrátesz régióból, mert a jelenlegi számuk nem elég.”

A terroristák kijelentették, hogy az ISIS vezetői és a “Maghawer al-Thawra” vezetői között koordináció van az al-Tanf bázis közelében, akik az úgynevezett “Szabad hadsereggel” vannak kapcsolatban.

A terroristákat arra utasították, hogy tartsák fenn a kapcsolatot a vezetőikkel, hogy ki-be tudjanak menni a bázis területére. A terroristák megemlítették, hogy az ISIS terroristái az elrabolt embereket föld alatti lyukakban, árkokban és autókban tartják.

A terroristák rámutattak arra, hogy tárgyalások zajlottak az ISIS rakkai vezetői és az Egyesült Államok által támogatott “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) vezetői között. Az egyik terrorista elismerte, hogy az Egyesült Államok és az SDF erői fedezték őket a Rakkától a Der Ezzour felé tartó műveletek során.

A terroristák kijelentették, hogy három ISIS-tag: Sofian al-Jazrawi, Abo Jnid al-Halabi és Abo Brahim al-Demashqi, akik Badiában a pénzügyi irányításért feleltek, minden hónapban az al-Tanf bázisra mennek, hogy három tehergépkocsival ételt, fegyvereket és pénz vigyenek az ISIS tagjainak a Badia régióban.

Minden terrorista 100 dollárt kap, míg a vezetők 500 dollárt, a katonai kormányzó pedig 1000 dollárt kap. Az Al-Tanf bázis biztonságos hely volt a terroristák számára, ha megsebesültek és orvosi ellátásra volt szükségük.

A három terrorista újságírók előtt is megismételte vallomását, ami az alábbi videóban látható.

Forrás: Új Világtudat