Harminc “fiatal” zárták le a Lánchidat egész napra, a budapestiek legnagyobb “örömére” – videók

Ugyan elvesztek a ködben, de néhány tüntető zárta le vasárnap délelőtt a Lánchidat autójával, így tiltakozva az ellen, hogy Orbán Viktor évértékelőt merészel tartani. A csapat ugyan reggel nyolcra hirdette a gyülekezőt, de mégis sokáig kellett várakozniuk az MTA épülete előtt, hogy egyáltalán kisebb csoportnak tűnjenek. 

Ők lennének a “fiatalok”:

A rendőrség tiltó határozata ellenére a bíróság megengedte az ellenzéknek, hogy reggel nyolctól este tízig akár öt ember is lezárhassa a Lánchidat.

A bíró szerint ez nem aránytalan forgalomkorlátozás. Indoklása szerint

mert van másik híd is.”

Így ma 20-30 ember, a Fiatalok (!) a demokráciáért szervezésében megbénítja egy egész napra a belső kerületek közlekedését. Említésre méltó, hogy a hídfoglalás ügyét a több szálon is Soros Györgyékhez köthető TASZ vitte bíróságra.

A reggel 8 órás találkozóra körülbelül 20-24 ember érkezett. Később néhány fővel gyarapodott a létszám: körülbelül 30 tüntető és 15-20 autó vette birtokba a Lánchidat.

Talán figyelmetlenségből, az ellenzéki lap számára szimpatikus tüntetők teadélelőttjének felnagyítása céljából egy apróság kimaradt a tudósításokból, de mi – érezvén a valóban lesántult közszolgálatiság iránti felelősséget – most bepótoljuk: ez egy bejelentett demonstráció, melynek következtében

a hidat a rendőrség zárta le,

hivatali kötelességből, a tüntikézők testi épségének védelmében.

A rendőrség egyébként nem engedélyezte volna a hídra tervezett szeánszot, de a TASZ addig civilkedett, hogy a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte a tiltó határozatot.

Délután viszont nagyobb sokaság várható az összellenzéki tüntetésen – reménykedik a szélliberális lap. Az összekovácsolódott baloldal a Várban tüntet, majd az Állami Számvevőszék épületéhez vonul.