Hangos “Allahu Akbar”-ral üdvözölte a barátját Svájcban, nem kellett volna

Rég nem látott ismerősével futott össze Orhan E., aki annyira megörült cimborájának, hogy csak azt tudta hosszú időn keresztül sikoltozni, hogy “Allahu akbar!”, azaz Allah hatalmas, ezzel pedig nem kis riadalmat okozott Schaffhausen utcáin.

A svájci rendőrség nem tétlenkedett, a férfi ellen eljárást indítottak, mely végén 210 svájci frank bírság megfizetésére kötelezték Orhan E.-t. Az eset még tavaly májusban történt, az ügyben érintett muszlim férfi épp a csodálatos vízeséséről és óráiról ismert Schaffhausenben járt, mikor megpillantotta egy ismerősét. Ekkor annyira megörült, hogy csak azt tudta harsogni, hogy

Allahu akbar!”,  – azaz Allah hatalmas. 

A terroristák ezt szokták kiáltani a merényletek előtt, így nem csoda, hogy óriási pánik lett úrrá a kiáltásokat halló embereken. A közelben volt egy rendőrnő is, aki ezt észlelvén gyorsan a helyszínre sietett, mikor megtudta, hogy a terrorista helyett csak Orhan volt a kiáltások felelőse, a férfit feljelentette.

Az Allahot hangosan éltető Orhant végül 150 svájci frankra büntették, amihez hozzácsaptak még 60 frank adminisztrációs költséget. Így az üvöltöző muszlimnak hatvanezer forintnyi frankot kell befizetnie.

Romeo Bettini, a város rendőrségének a vezetője elmondta, hogy a kollégái ugyanígy cselekednének, ha valaki obszcén kijelentéseket kiáltozna a közterületeken.

A svájci média megszólaltatta Orhant is, aki szerint soha korábban nem tapasztalt még ilyet, hogy valakit azért hurcoltak volna meg, mert Allahot éltette az utcákon. Ennek némileg ellentmond, hogy már decemberben is történt egy nagyon hasonló eset, akkor ugyanígy jártak el a rendőrök.

Azért mert a terroristák ezt mondják, még nem jelenti azt, hogy én is az lennék”

– közölte.

Nem ok nélkül félnek a helyiek

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, korábban egy láncfűrészes férfi támadt emberekre  Schaffhausenben. A rendőrség tájékoztatása szerint akkor öten sérültek meg, közülük ketten súlyosan.