Hamász-botrány: zsidók és cionista keresztények tüntettek Sargentini pártja ellen

299621_zold_baloldal_hollandia_zsidok.jp

2019. március 13. 12:08

A holland Zöld Baloldalt méltatta a palesztin radikális terrorszervezet.

Mint ismeretes, a zöld baloldali képviselőt éltette a Hamász hollandiai képviselője, ezért az ország zsidó szervezetei Izraelt támogató keresztényekkel együtt Sargentini pártájának utrechti irodája elé szerveztek megmozdulást. A Neokohn – a The Jerusalem Postra hivatkozva – beszámolt a megmozdulásról: cikkükben azt írják, a tüntetésen felszólalt Binyomin Jacobs, Hollandia főrabbija is, aki a Zöld Baloldal döntésére utalva — miszerint „támogatja” a palesztinok BDS-mozgalmát — így reagált: „Mit szólnálnak, ha bárki azt mondaná, hogy »támogatja« a hitleri Németország nácizmusát?”

A rabbi azzal folytatta beszédét, hogy a Zöld Baloldal lépése „súlyos hiba volt, ami antiszemitizmust gerjeszt”. A rabbi úgy vélekedett a Neokohn szerint, hogy az Izraelt bojkottáló BDS-mozgalom „Izrael elpusztítására tör, és nem csak néhány termék bojkottálására az úgynevezett megszállt területekről”.

Roger van Oordt, a Keresztények Izraelért elnöke szerint a Zöld Baloldal döntése, hogy a BDS-t „egy igaz ügy legitim eszközének” nevezte, „az első lépés Izrael állam elpusztításának irányába”.

A tüntetést követően Jacobs és Van Oordt beszélgetést folytatott Jeroen Postmával, a Zöld Baloldal politikusával. Van Oordt bejelentette, szervezete beadványt adott át a pártnak, melyben felhívják a figyelmet a BDS által jelentett veszélyre. „Reméljük, hogy a Zöld Baloldal elgondolkozik, és a jövőben távoltartja magát az antiszemitizmustól” – nyilatkozta Van Oordt.

(Neokohn)

Forrás