Hamarosan öntudatra ébredhet a minket kiirtó mesterséges intelligencia – nagy tudók figyelmeztetnek

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Elon Musk, vagy Bill Gates már régóta aggódnak. Egyre több szakember szerint az A.I. jelenti az emberiségre halálos Pandora-szelencéjét.

A világunk napjai meg vannak számlálva. Nem csak azért, mert egy új, robotikus világ van születőben a jelenleginek a “hamvain”, hanem azért is, mert a tudósok valami olyan borzalmat szabadíthatnak az emberiségre, ami kiirthat minket.

Most nem eltúlzott gondolatokról beszélünk, hanem a fajunk haláláról – állítják a szakértők, akik szerint egy robot apokalipszis nagyon is lehetséges szcenárió.

Persze nem teljesen úgy fog végbemenni, mint a gépek lázadása, de a végén mi, emberek fogjuk a rövidebben húzni.

Elon Musk, Bill Gates, de más nagy nevek is évek óta hangoztatják aggodalmaikat a világ felé.

Szerintük ugyanis a robotika és a mesterséges intelligencia – innentől csak A.I. – összefonódása, fúziója olyan korszakot hozhat, melyben mesterséges tudattal felruházott gépek lesznek jelen a társadalomban.

Mi több, szerves részei lesznek.

A jelenlegi mesterséges intelligencia kutatásokról maga Putyin is azt mondta korábban, hogy bárkinek sikerül is majd egy igazi A.I-t kifejlesztenie, az világhatalomra törhet vele.

Komplett országokat, népeket lehet majd vele megsemmisíteni, és elképesztő gazdasági, pénzügyi és stratégiai előnyökhöz juttathat egy országot egy ilyen mesterséges tudat.

A jövőben pedig a különböző országok A.I. rendszerei mind kommunikálni fognak egymással.

Mi több hadseregek felett lesz totális kontrolljuk, robotikus haderőkről dönthetnek majd, valamint a teljes élelmiszer és vízellátó, mezőgazdasági rendszerek is a “kezeik” között lesznek.

Ha valami tehát balul sül el, annak katasztrofális következményei lehetnek majd.

Elon Musk szerint biztosan be fog következni, hogy az A.I. előrébb helyezi magát az embernél, és elkezd majd fellépni ellenünk, a bolygó megvédése érdekében.

Vagy épp több milliárd ember szabadságát fosztja meg óvintézkedések következtében.

Milliárdok életét áldozza fel egy hideg, kimért logika mentén, csak hogy egy szűk elitet megóvjon.

A mesterséges intelligencia olyan tudat lesz, mely nem fog megriadni a nehéz és kegytelen döntésektől, és hamar öntudatára fog ébredni abban a tekintetben, hogy az emberiség egy eltörlendő ragály a bolygón.

Ettől kezdve a saját rendszereinket használja majd fel ellenünk, melyeket már ez a mesterséges tudat fog irányítani.

Nem véletlen, hogy neves tudósok, kutatók és mérnökök tiltakoznak világszerte, és hívják fel ara a figyelmet, hogy szabályozni kell a mesterséges intelligencia kutatásokat, mielőtt túl késő, és létrehozzák az öntudatra ébredő robotokat.

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel