Halálra szurkálta édesanyját egy 20 éves drogos Káldon – “felindultsága hevében” testvérét is megkéselte

A rendőrök Celldömölk külterületén elfogták azt a 20 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint mellkason szúrta édesanyját és súlyosan megsebesítette testvérét Káldon.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2019. május 2-án 23 óra 59 perckor érkezett a bejelentés, miszerint Káldon, az egyik családi házban két személyt megszúrtak.


(Kép a helyszínelésről: Police.hu)

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy 20 éves helyi férfi gyanúsítható azzal, hogy 2019. május 2-án otthonukban – előzetes szóváltást követően – több esetben mellkason szúrta édesanyját, aki a szúrás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A férfi felindultsága hevében a 15 éves testvérét is megsebesítette, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül Tokorcs és Celldömölk között, a 834-es számú főúton elfogták a 20 éves káldi lakost, akinek elszámoltatása jelenleg is tart, a helyszíni szemle folyamatban van.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Nyomozó Alosztálya halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

(Police.hu)

Frissítés: A tragédiát borítékolni lehetett

Egy 7 gyermekes családanyát gyilkolt meg a saját fia a Vas megyei Káldon csütörtökön éjszaka. Mint kiderült, a munkanélküli G.K. éjszaka szúrta le édesanyját és 15 éves öccsét, miközben kisebb gyerekek is aludtak a házban. A Nyugat.hu információi szerint a 20 éves G. K. egy késsel leszúrta az édesanyját, és súlyosan megsebesítette 15 éves fiútestvérét, G. R. -t. A férfi ezután elmenekült, a rendőrök később elfogták.

A lap munkatársa a helyszínről jelentkezett videóval, ahol a helyiek elmondták, a tragédiát borítékolni lehetett, a férfi sokszor viselt fekete, halálfejes maszkot, többször is a helyi játszótér egyik padján aludt, és jellemző volt rá a fenyegető viselkedés. Akikkel beszéltek, azt mondták, hogy G.K. nem dolgozott, azonban kábítószerre elő “kellett” teremtenie a pénzt, emiatt családtagjaival többször volt konfliktusa.

A helyiek elmondása alapján Tatabányáról Káldra költözött a fiú nagymamája is, de az unoka több alkalommal “földhöz vágta” a nagyanyját, aki el is költözött a házból.

G.K.-t ijesztő figuraként írták le, aki szeretett kötözködni. Többször előfordult, hogy az úttestről sem volt hajlandó félreállni az autók elől és az egyik sofőrt késsel fenyegette, amikor ezt szóvá tette. A férfi másik szokása az volt, hogy éjszaka a játszótéri padon aludt és egy anyukát szintén késsel fenyegetett meg, amikor szólt neki.

A Nyugat szerint G.K. pszichiátriai kezelés alatt áll, többször volt már gyógykezelésen, de mindig hazaengedték.

Közvetlenül a gyilkosság helyszíne mellett van a káldi óvoda bejárata, amit a rendőrség szintén lezárt, ma nem mehettek óvodába a kicsik. A lap úgy tudja, a gyilkosság időpontjában az elkövető legtöbb testvére otthon volt, így 1 és 8 éves gyermek is. A legnagyobb testvére a fővárosban él.

A család Tatabányáról költözött Káldra egy másik házba, a jelenlegi otthonukba fél éve költöztek. A káldiak elmondták, hogy a meggyilkolt édesanya (Zs.) előző nap az iskolai anyák napja ünnepségen vett részt, ahol nagyon sírt, majd gyorsan el is ment az ünnepség végén. A helyiek elmondták, hogy kedvelték az asszonyt és megdöbbentette őket a halála.

A káldiak attól tartanak, hogy a 20 éves tettest büntethetőséget kizáró ok (pl. elmebetegség miatt) néhány éven belül kiengedik.