Háborús stratégiai játékokon edzik a mesterséges intelligenciát, már simán bedarálja a világbajnokokat is

Kérlek segíts egy megosztással a cenzúra ellen! Köszönöm!

Csapatban még nem nagyon vetették be az OpenAI botjait, azonban most erre is sor került, a mesterséges intelligencia pedig pont azt tette, amit vártak tőle: alázott.

Az Elon Musk érdekeltségébe tartozó OpenAI mesterséges intelligenciája korábban is lenyűgözően teljesített, ám amikor először küldték hús-vér játékosok elleni harcba, fejlesztők valósággal ledöbbentek a szoftver tudásán.

Az elmúlt időszakban tovább csiszolták a programot, és most újból felmérték, mire képes. A dolgot annyival bonyolították, hogy ezúttal a Dota 2 tavalyi világbajnokait, az OG nevű csapatot vetették be ellene, azt vizsgálva: mihez kezd öt, olyan ember ellen, akik maximális tudással rendelkeznek a játékot illetően. A program legnagyobb meglepetésre most is bebizonyította: nincs párja a világon.

A szoftver ellen harcba induló emberek 2-0-ás vereséget szenvedtek. A küzdelem nemhogy nem volt szoros, a mesterséges intelligenciának erőlködnie sem kellett, hogy felülkerekedjen a hús-vér játékosokon – számolt be a Glitched.
Az eredmény persze bizonyos szempontból nem okozott meglepetést, a botok ugyanis 45 ezer évnyi gyakorlást teljesítettek, mielőtt újból csatába álltak az emberek ellen. Ha pedig nem meccselnek, napi 180 évnyi tudást igyekeznek magukba szívni. Részben ennek köszönhető, hogy a program maga sajátította el a Dota 2 szabályait, vagyis a játékot ő maga tanulta ki – fejlesztői csak megmutatták neki, mit vizsgáljon.

Bár az OpenAI robotja egyelőre “csak” a videojátékokban teljesít igazán jól, a fejlesztés céljai jóval grandiózusabbak ennél. A szakemberek olyan programot szeretnének belőle, amely idővel bármilyen feladatot képes lehet ellátni.

A cégnek létezik egy másik projektje is, az azonban nem sikerült olyan jól, mint tervezték: egy egyszerű algoritmust akartak belőle létrehozni,

de egy sokkal veszélyesebb dolog jött létre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás

NÉZZ SZÉT A KATEGORIZÁL TÉMAKÖREINK CIKKEI KÖZÖTT:

ELTITKOLT VILÁG | AKTUÁLIS HÍREKKözéletJárványNagyvilágNemzetiNeoLiberálisVeszélyZónaDiktatúraBevándorlásRasszizmusÉrdekességekEltitkolvaVideókTeljes adások

Republished by Blog Post Promoter

Oszd meg a cikket ismerőseiddel