Gyurcsány nyomában: Macron szemkilövető rendőrei senkit és semmit nem kímélnek 

Szabályosan vadásznak a sárgamellényes tüntetőkre.

A hétvégén ismét tüntetéseket tartottak Párizsban, hogy Emmanuel Macron francia elnök ellen tiltakozzanak. Az utcán a hónapok óta demonstráló sárgamellényesek voltak jelen, akik még tavaly kezdtek tüntetni Macron adópolitikája miatt.

Most hétvégén azonban nemzeti ünnep volt Franciaországban, melyen díszszemlét is tartottak, ahol természetesen az elnök is részt vett. Megjelentek ugyancsak a tüntetők is, amire rendőri brutalitás volt a válasz.

A rohamrendőrök ismét a gyurcsányi útra léptek, gumilövedékkel a tömegbe lőttek, ennek az lett az eredménye, hogy egy tüntető nőnek kilőtték a szemét. Sajtójelentések szerint vasárnap a Champs-Elysées közelében több ember megsérült, azután hogy a sárgamellényesek egy csoportja tört be a sugárútra.

Hírügynökségi információk szerint a tiltakozók elkezdték lebontani a kordonokat, majd barikádot emeltek maguk elé, ezek után fajultak el az indulatok. A CNN összegyűjtötte, hogy az eddigi tüntetések során eddig már 24 sárgamellényesnek lőtték ki Macron rendőrei a szemét.